Air India'nın Uçağı Rusya’da Acil İniş Yaptı

Air India’nın Uçağı Rusya’da Acil İniş Yaptı

Hindistan hava yolu şirketi Air India‘ya ait bir yolcu uçağı, duman detektörlerinin uyarı vermesi sonucu Rusya’nın Krasnoyarsk şehrine acil iniş yaptı. Uçakta bulunan 245 yolcu ve mürettebatın güvende olduğu belirtildi.

Hindustan Times‘ın haberine göre, Yeni Delhi‘den San Francisco‘ya uçan uçak, dün gece Krasnoyarsk Havalimanı’na zorunlu olarak iniş yaptı. Krasnoyarsk Havalimanı yetkilileri, uçağın kargo kısmında duman detektörlerinin uyarı vermesi nedeniyle iniş yapmak zorunda kaldığını açıkladı.

Air India‘dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’da mahsur kalan yolcular için ikame uçuşların planlandığı ve gerekli yasal izinlerin alındığı belirtildi. Güvenlik amacıyla yapılan zorunlu iniş nedeniyle yolculara verilen rahatsızlıktan üzüntü duyulduğu vurgulandı. Açıklamada, “Akşam saatlerinde kapalı olan terminaldeki yiyecek ve içecek tesisleri şu anda açılmış olup tüm yolculara yemek hizmeti verilmektedir,” denildi.

Hindistan’ın Moskova Büyükelçiliği de, Krasnoyarsk’ta üç üst düzey yetkili ve bir tercümanın yolculara yardımcı olmak üzere bulunduğunu duyurdu. Büyükelçilik açıklamasında, “Yolculara mümkün olan her türlü yardımı sağlamak üzere havalimanı, güvenlik yetkilileri ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilciliği ile koordinasyon halindeyiz,” ifadelerine yer verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir