Air France’da gerginlik devam ediyor. Batı Afrika’daki üç önemli noktaya uçuşlarını askıya aldı

Air France'da gerginlik devam ediyor. Batı Afrika'daki üç önemli noktaya uçuşlarını askıya aldı

15 Eylül Cuma günü havayolu, Mali ve Burkina Faso uçuşları için askıya alma süresini 24 Eylül’e kadar bir hafta daha uzattığını, Nijer uçuşlarının askıya alınmasının ise “bir sonraki duyuruya kadar” devam ettiğini açıkladı.

Air France 7 Ağustos’tan bu yana Batı Afrika’daki üç önemli noktaya uçuşlarını askıya aldı: Bamako (Mali), Ouagadougou (Burkina Faso) ve Niamey (Nijer). Bu karar, 26 Temmuz’da Nijer’de gerçekleşen darbe de dâhil olmak üzere bölgede meydana gelen önemli jeopolitik olayların ardından alınmıştı. Malili yetkililerin Air France’ın Ekim ayına kadar sürecek olan yaz sezonu boyunca Paris ve Bamako arasındaki uçuşlar için işletme iznini iptal etmesinin yankıları uzun sürmedi.

Askıya alma süresinin uzatılması

15 Eylül Cuma günü havayolu, Mali ve Burkina Faso uçuşları için askıya alma süresini 24 Eylül’e kadar bir hafta daha uzattığını, Nijer uçuşlarının askıya alınmasının ise “bir sonraki duyuruya kadar” devam ettiğini açıkladı. “Müşterilerinin ve mürettebatının güvenliğinin mutlak öncelikleri olduğunu” söyleyen havayolu sözcüsüne göre bu, Air France tarafından “Fransız yetkililerle birlikte” alınan beşinci uzatma kararı.

Finansal etki

Mevcut durum Air France’ın bölgedeki güçlü mali performansını tehlikeye atıyor. Havayolu 2022 yılında, esas olarak Afrika pazarı sayesinde cirosunda %66’lık etkileyici bir artış kaydederek 5,3 milyar Avro’ya ulaştı. Afrika’ya uçan yolcu sayısındaki %28’lik artış da dahil olmak üzere artan pazar payıyla, yani toplam 16,49 milyon yolcudan 3,87 milyonu ile, bu askıya almalar havayolunun üç aylık sonuçlarını ciddi şekilde etkileyebilir.

Exit mobile version