Air France yerine Transavia

Uzun süredir maddi açıdan zor günler yaşayan Air France 2015 yılına kadar 2 milyar euro tutarındaki borcunu kapatmak için yeni bir çözüm daha üretti. Yeni plana göre Air France filosundaki kısa ve orta menzilli uçakların sayısını azaltırken, Hollanda merkezli ucuzcu yan kuruluşu Transavia’nın uçak sayısı 11 adetten 30 adete yükseltilecek. Sadece B737 serisi uçaklardan oluşacak olan büyütülmüş Transavia filosuna, AirFrance’in bugüne kadar kendi uçtuğu bazı kısa menzilli hatlar devredilecek. Air France, La Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, hiç bir hatta Transavia ile rekabet ortamının doğmayacağını aksine bu tedbirle birbirlerinin uçuş ağlarını tamamlayacaklarını ifade etti.
Buna benzer bir tasarruf önlemini Lufthansa, ucuzcu yan kuruluşu Germanwings ile hayata geçirmişti. Uzmanlar Air France’in böyle bir projeyi gerçekleştirebilmesindeki en büyük engelin sendika tarafından kaynaklanacağını ifade ettiler. Çünki, büyütülecek olan Transavia filosuna Air France’den pilotlar atanacak, pilotlar şuana kadar aldıkları maaşa daha fazla uçmak zorunda kalacaklar.
Air France-KLM grubu bu yıl sonuna kadar hedefledikleri 1,5 milyar euro tasarrufu sağlayabilmek için, yıl sonuna kadar 400 milyon euro daha tasarruf etmeyi hedefliyor.

Exit mobile version