Air Canada B777’si şiddetli türbülansa girdi 8 kişi yaralandı

Air-Canada-B777'si-şiddetli-türbülansa-girdi-8-kişi-yaralandı

 

Air Canada C-FIUJ tescil isimli Boeing 777-200, AC-42 sefer sayısı ile Toronto’dan Hindistan Yeni Delhi’ye yaptığ uçuşta uçakta 281 kişi vardı. Güçlü Thunderstrom nedeniyle Delhi’ye inemedi, mürettebat Delhi ATC’ye Ahmedabad’a yönelme niyetlerini iletti.

Ancak ATC, Ahmedabad’ın kapalı olduğunu bildirdi. Mürettebat Delhi’deki güçlü thunderstrom ve şiddetli türbülansta bir yaklaşma yapmayı denemek istemedi ve bu nedenle acil durum (emergency) ilan etti ve Ahmedabad’a doğru yönlendi.

Seyir için tırmanırken, uçak +/- 200 fitlik irtifa değişikliklerine neden olan şiddetli bir türbülansa yakalandı, çok sayıda yolcu ve mürettebat yaralandı. Uçak başka bir olay olmadan Ahmedabad’a indi.

Kanada TSB şu bilgiyi paylaştı ; “+/- 200 fitlik irtifa değişikliklerine neden olan şiddetli türbülansın bir sonucu olarak 8 kişinin (mürettebat ve yolcular dahil) hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Uçak Ahmedabad’a güvenli bir şekilde indi. Uçak hizmete dönmeden önce AMM’e göre ciddi bir türbülans sonrası kontrolünden geçirildi.”

Exit mobile version