Air Canada, aşı olmayan 800 çalışanı ücretsiz izne çıkardı

aircanada

Air Canada, federal kurallara uygun olarak COVID-19’a karşı tam olarak aşılanmadığı için 800’den fazla çalışanını askıya aldı.

Air Canada’nın CEO’su Michael Rousseau Salı günü yaptığı açıklamada, Air Canada’nın 27.000 kabin ekibinin, müşteri hizmetleri acentelerinin ve diğerlerinin büyük çoğunluğunun her iki aşıyı da olduğunu söyledi.

Sözcü Peter Fitzpatrick, “Çalışanlarımız üzerine düşeni yaptı ve şu anda yüzde 96’dan fazlası tam olarak aşılanmış durumda. Aşısı olmayan veya aşı muafiyeti olmayan çalışanlar ücretsiz izne çıkarıldı” dedi.

Başbakan Justin Trudeau geçen ay 30 Ekim’den itibaren Ottawa’nın federal olarak düzenlenmiş hava, demiryolu ve nakliye şirketlerinin çalışanlar için aşılama politikaları oluşturmasını zorunlu kılacağını duyurdu.

Air Canada, pandemi öncesi kapasitenin çok altında çalışmaya devam etmesine ve yüz milyonlarca dolar zarar etmesine rağmen, kış için daha güçlü satışlar arasında geçen çeyrekte 2020 seviyelerinin üzerinde yükselen gelirleri ile ufukta umut görüyor.

Yurt içi gezi amaçlı rezervasyonlar geri döndü ve yılın başından bu yana 10.000’den fazla işten çıkarılan çalışanın geri çağrılmasına neden oldu. Ancak yöneticiler Salı günü yaptığı açıklamada, kısmen uzaktan çalışmanın devam etmesi nedeniyle iş seyahatlerinin genelinde düşük kaldığını söyledi.

Exit mobile version