Air Canada 10 Yaşındaki Çocuğa Koltuk Vermeyip Aileyi Mağdur Etti

4 Kişilik ailesi ile Kanada PEI-Prince Edward Adası’nın başkenti Caherlottetown’dan Air Canada Havayolları ile Mart ayı tatili için Kosta Rika’ya gitmek üzere, aylarca önceden yer ayırtan  Brett Doyle, uçakta 10 yaşındaki oğlu için yer olmadığını hayal kırıklığı ile öğrendi.
Acente, uçağın sadece 28 koltuğu olduğunu ve 34 bilet satıldığını söyledi. Karısı Shanna, olası düzenlemeler için Charlottetown Havaalanı’na kadar gitmiş, bir koltuk mevcut olmasına rağmen çocuk için garanti verilmemişti.
PEI Havaalanı’nda başka seçenek kalmadığı için, Moncton’dan geçmeyi denediler. Ancak daha önceki bir tarihte, oradan bir uçuşun iptal edilmiş olduğunu hatırladılar. 2 Saat araba sürerek Moncton’a vardılar, güvenlikten geçtiler ve korktukları oldu. Uçuşun iptal edildiğini öğrendiler.
Bunalım içindeki aile, kendi imkanları ile masraf ederek, 700 ila 1,000 dolar arasında bir harcama yaptı.
CBC News’ın haberine göre; Air Canada neyin yanlış gittiğini anlamak için olayı takip ettiklerini bildirerek, Doyle ailesinden özür diledi. Verdikleri rahatsızlıktan dolayı cömert bir tazminat teklif etti.
Doyle, havayolunun kendisine, 1 yıl içinde 1,600 dolarlık voucher teklif ettiğini söyledi. Air Canada ile görüşmelere devam ettiğini ve bu rakamın 2,500 dolara çıkması durumunda bile, 4 kişilik bir ailenin biletlerinin maliyetini karşılamadığını belirtti.

Exit mobile version