Air Berlin yöneticisi, Deutsche Börse’ye 498 milyon avroluk dava açacak

airberlin

Air Berlin’in iflas yöneticisi, sermaye piyasası şirketi Deutsche Börse’nin Lüksemburg merkezli bir yan kuruluşu olan Clearstream Banking AG’yi 497,8 milyon Euro’yu kurtarmak için dava etmeye hazırlanıyor.

Wirtschaftswoche ve Luxembourg Times tarafından bildirildiği üzere, yönetici yaptığı açıklamada, şikayetin Frankfurt Yüksek Bölge Mahkemesine sunulmak üzere olduğunu söyledi.

Air Berlin, Ağustos 2017’de iflas başvurusunda bulundu ve Ekim ayında faaliyetlerini durdurdu. Air Berlin’in Birleşik Krallık’taki hissedar sicilinde listelenen adi hisselerin bir hissedarı olarak, Clearstream Banking’in bu hisseleri, hak kazanmış yatırımcıların menkul kıymet hesaplarında tuttuğunu iddia etti.

Yönetici, Air Berlin’nin idari merkezi Almanya’da olduğu için Brexit’ten sonra artık yabancı bir şirket olarak tanınamayacağını savundu. Clearstream’i “medeni hukuk uyarınca bu şirketin kişisel olarak sorumlu ortağı” yapacak olan Alman medeni kanununa göre bir şirket olarak yeniden nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.

İflas yöneticisi, iflas tablosunda halihazırda ana hatlarıyla belirtilen tutarların ödenmesini talep etmek için dava açmayı amaçlamaktadır. Ayrıca mahkemeden, Clearstream’in iflas alacaklılarına ilave 1 milyar Euro (1,19 milyar ABD Doları) tutarında olabilecek ek ödemeler yapmak zorunda olup olmadığını netleştirmesini istedi.

Deutsche Börse’nin bir yerleşim ve velayet birimi olan Clearstream, 27 Haziran’da Luxembourg Times’a iddiayı ihtiyati tedbir olarak incelediğini ve yasal tavsiye aradığını söyledi. Ancak, “bu bağlamdaki herhangi bir iddiayı asılsız kabul etmektedir. Clearstream, iddiaya karşı kendini savunmak için gerekli ve uygun tüm önlemleri alacaktır.”

Exit mobile version