Air Belgium İflasın Eşiğinde! Yolcu Uçuşları Durdu

Air Belgium İflasın Eşiğinde! Yolcu Uçuşları Durdu

Air Belgium (KF), havacılık sektöründe önemli bir oyuncu olmasına rağmen, finansal zorluklarla boğuşarak iflasın eşiğine geldi. Filosunda modern Airbus A330-900neo ve Boeing 747-8F gibi güçlü uçaklara sahip olmasına karşın, yolcu uçuşlarını durdurduktan sonra gelirlerinde %40’a varan düşüşler yaşadı. Şirket, yıllık 22 milyon avro zarar ve 69 milyon avroluk negatif öz sermaye ile karşı karşıya. Air Belgium’un ayakta kalabilmesi için acilen 18 milyon avro finansman desteğine ihtiyacı var.

2022’de personel maaşları ve yakıt masraflarındaki artış nedeniyle 44,6 milyon avro zarar açıklayan şirket, bu zararın 2023 ortasında 92 milyon avroya ulaştığını duyurdu. Yolcu uçuşlarını durdurup charter ve kargo operasyonlarına yönelse de, bu strateji mali durumu toparlamaya yetmedi. Şirketin %49 hissesini almayı ve 14,4 milyon avro yatırım yapmayı teklif eden yeni bir yatırımcı olsa da, bu teklifin hayata geçmesi hükümet desteğine ve yeni bir stratejinin kabul edilmesine bağlı.

Air Belgium’un zayıf performansı, iptal edilen seferler ve kârsız rotalarla daha da kötüleşti. Karayipler’deki kârsız rotalardan çekilen şirket, Amerika ve Asya’ya genişleme planlarından da sonuç alamadı. Hükümet desteği veya yeni bir sermaye bulunamazsa, iki hafta içinde iflas kaçınılmaz görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir