Air Asia ve Air New Zeeland: Aşı olmayana uçuş yok

aşi

AirAsia ve Air New Zealand, 18 yaş ve üzeri yolcuların COVID-19’a karşı tam aşı olmalarını zorunlu kılan dünyadaki ilk havayolları oldu.

Politika, AirAsia uçuşları için hemen yürürlüğe girerken, Air New Zealand uluslararası ağında seyahat eden müşterilerin 1 Şubat 2022’den itibaren tam aşı olmalarını şart koşacak.

Air New Zealand ayrıca aşılanmamış yolcuların tıbbi nedenlerle aşının kendileri için uygun bir seçenek olmadığına dair kanıt sunmaları gerekeceğini de belirtti.

AirAsia, COVID-19 hafifletme planının bir parçası olarak, tüm konukların AirAsia Super Uygulaması aracılığıyla check-in yapmalarını zorunlu hale getirdi; bu, onların havalimanından geçiş ve uçağa biniş sürecinden bir e-Biniş Kartı ile geçmelerine olanak tanıyacak, böylece fiziksel yakınlaşma durumu azaltacaktır.

AirAsia Malaysia CEO’su Riad Asmat şunları söyledi: “Yalnızca aşıları tam olan konukları uçağa kabul etme kararı, misafirlerimizin ve çalışanlarımızın en iyi güvenlik çıkarları doğrultusunda alınmıştır.
Tüm uçuşlarımız sadece aşıları tam olan pilotlar ve kabin ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir ve bu durum tüm yer hizmetlerimiz için de geçerlidir. Ayrıca, AirAsia Super Uygulaması aracılığıyla çok sayıda hizmet geliştirmesi ve entegrasyonu gerçekleştirdik.

Exit mobile version