Air Algerie Airbus A330 kalkıştan vazgeçme testlerinde lastiklerini patlattı

Air Algerie Airbus A330 kalkıştan vazgeçme testlerinde lastiklerini patlattı

Air Algerie (Cezayir Hava Yolları) Airbus A330-200, 25 Haziran 2023 günü Cezayir havalimanından kalkış ve aynı havalimanına inişli bazı test uçuşları gerçekleştiriyordu.

Yakın zamanda yenilenmiş 09/27 pistini test etmek için testler gerçekleştiriyordu.
Uçak, her iki piste toplam 4 defa Touch and Go (dokun ve havalan) gerçekleştirdikten sonra, 09 pistine tam olarak indi. Ancak inişten yaklaşık 4 dakika sonra, indiği pistin diğer ucu olan 27 pistinden yüksek hızda bir kalkıştan vazgeçme testi gerçekleştirdi.
Bu testten yaklaşık 6 dakika sonra bu defa 09 pistinden düşük hızda (70 knot) kalkıştan vazgeçme testi gerçekleştirdi.

Bundan 5 dakika sonra, fren ve tekerleklerin soğumasını beklemeden 27 pistinden yüksek hızda (100 knot) üçüncü defa bir kalkıştan vazgeçme testi daha gerçekleştirdi.

Bu üçüncü kalkıştan vazgeçme testi sonrasında kule, mürettebata sağ ana iniş takımlarında kıvılcımlar ve alevler görüldüğü konusunda bilgi verdi. Bunun üzerine uçak başına gelen Acil Servisler yangını söndürdü ve frenlerini soğuttu. Mürettebat taxi yaparak aprona gitmeye karar verdi. Taxi sırasında uçağın bazı ana liastiklerinin havası indi.

Uçağın lastiklerinde, tekerlek jantlarında, karbon fren disklerinde ve hidrolik sisteminde olukça fazla hasarlar oluştu.

Uçak No Go durumda halen Cezayir’de hâlâ yerde.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Air Algerie A330 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Air Algerie A330 2

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 yıl önce

    Bu kadar zorlayınca olacağı budur. Pilotlar uçuş işletmeye hesap veceklerdir.

    Cevapla