Aer Lingus uçağına kalkışta motoruna kuş çarptı

Aer Lingus

Chicago’ya giden Aer Lingus uçağı, kalkış sırasında bir kuş sürüsüne çarptığının bildirilmesinin ardından Dublin Havaalanına acil iniş yaptı.

Aer Lingus’un EI123 sefer sayılı uçağı olayın ardından Dublin’deki piste geri döndü.

Havacılık haberine göre Airbus A330-300 tipi uçak saat 11.12’de Kuzey pistinden havalandı ancak acil iniş yapmak üzere U dönüşü yapmak zorunda kaldı.

EI-EIK kuyruk tescilli 16 yaşındaki uçak, iki numaralı motoruna kuş çarpmasının ardından 15 dakika sonra Dublin Havalimanı’na Güney pistine geri iniş yaptı.

Kuş çarpmasının sağ motorda büyük bir titreşime neden olduğu anlaşılıyor.

Uçak iniş yaptığı sırada itfaiye araçları tarafından karşılandı. Şu anda bu uçakta uçuşa devam edilip edilemeyeceği için inceleme yapılıyor.

Aer Lingus sözcüsü, EI123 sefer sayılı Dublin-Şikago uçağının “dün öğleden sonra kalkıştan kısa bir süre sonra kuş çarpması yaşaması üzerine geri dönmek zorunda kaldığını” söyledi.

Sözcü, “Uçak Dublin Havalimanı’na güvenli bir şekilde indi ve tüm müşteriler ve mürettebat güvenli bir şekilde uçaktan indirildi” dedi. “Etkilenen müşterilerimizi mümkün olan en kısa sürede varış noktalarına ulaştırmak için çalışıyoruz.

Exit mobile version