ADQ ve Etihad, Abu Dabi’nin havacılık ekosistemini büyütme planlarını açıkladı

ADQ-ve-Etihad,-Abu-Dabi'nin-havacılık-ekosistemini-büyütme-planlarını-açıkladı

Etihad Airways ve ADQ, Etihad Airways’in devam eden dönüşümünü ve Abu Dabi’deki sivil havacılık sektörünün gelecekteki büyümesini destekleyecek bir teklifini duyurdu.

Havayolu destek hizmetleri sağlayan birkaç Etihad, önerilen birleşmenin bir parçası olarak yeni bir ADQ havacılık şirketinin parçası olacak.

Etihad Mühendislik, Etihad Havaalanı Hizmetleri Kargo, Etihad Havaalanı Hizmetleri, Etihad Havacılık Eğitimi, Etihad Güvenli Lojistik ve Etihad Teknik Eğitim, anlaşmaya dahil olan şirketler arasında yer alıyor.

Ayrıca, planlanan anlaşmanın (ADNEC) bir parçası olarak iki Etihad işletmesi Abu Dabi Ulusal Sergi Şirketi’ne katılacak. Etihad Airport Services Catering, ADNEC’in Capital Hospitality catering bölümü ile birleşecek, Etihad Holidays ise ADNEC’in turizm tanıtım firması Tourism 365 ile birleşecek.

ADQ CEO’su Mohamed Hassan Alsuwaidi şunları söyledi: “Etihad’ın deneyimli havacılık destek işletmelerinin yeni özel havacılık şirketimize eklenmesinin önerilmesiyle ADQ, performans ve sağlam bir finansal temele dayalı entegre bir havacılık platformu geliştirmeye hazırlanıyor”

Etihad Havacılık Grubu CEO’su Tony Douglas şunları söyledi: “Bu anlaşma, seyahat talebini geri kazanmak için odağımızın %100’ünü Etihad Havayolları’na vermemize izin verecek, çalışanlarımıza ve Etihad Havayolları ile uçan milyonlarca misafirimize fayda sağlayacak.

“Geçişin olabildiğince sorunsuz olmasını sağlamak için ADQ ile yakın çalışıyoruz. Havayolu işimize yeni, tek hedefli bir odaklanmayla, misafirlerimizin Etihad Havayollarından beklediği sınıfının en iyisi ve sürdürülebilir seyahat deneyimini sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ADQ’nun yeni havacılık şirketine ve ADNEC’e katılan işletmeler, Etihad Havayolları’nın uzun vadeli stratejik ortakları olmaya devam edecek.

Bu arada geçen ay ADNEC, turizm alanını genişletmek için Etihad Holidays’i satın aldığını duyurdu.

Exit mobile version