ACT KAZASINDA SON GELİŞMELER !

Boeing 747 uçağında bulunan kargo malzemeleri incelemek için geçici bir meclis komisyonu oluşturuldu

Dün 19 Ocak Kırgızistan Meclisi’nde, 16 Ocak Çüy vilayetinin Daça-Su köyünde evlerin üzerine düşen Boeing 747 kargo uçağında bulunan kargo malzelemeleri incelemek için geçici bir meclis komisyonu oluşturuldu. Bunun hakkında Kırgızistan Meclisi basın servisi bildiriyor.
Komisyon oluşturma fikri Sosyal Demokrat Partisi, Ata-Meken Partisi ve Kalkınma ve İlerleme Partisi tarafından önerildi.
Uçakta 85.5 ton kargo olduğu bildirilmişti. Uçak Hong Kong’dan İstanbul’a gidiyordu, ancak mürettebatın yakıt ikmali ve mürettebat değiştirmesi iddia edilerek Manas havaalanına inecekti. Bazı yayınlar, uçağın kargoyu boşaltmak için indiğini yazmıştı.
Uçak Enkazına Yağma

Türk kargo uçağının elektronik eşya taşıdığını duyulması üzerine yağmacılar bölgeye akın etti.
Bölgede enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Kırgız yetkililer, bir yandan da yağmacılara engel olmaya çalışıyor. Hong Kong’dan gelen dev uçakta binlerce cep telefonu ve elektronik cihaz bulunduğu haberi yağmacıların bölgeye yönelmesinde etkili oldu.
Kaçarken yakalandı!
Polis bu nedenle bölgeyi kordon altına alırken, bir kişi, iki su ısıtıcısını paltosunun altında saklayıp kaçırmak isterken yakalanarak gözaltına alındı.

Bulunan 3 “kara kutu” incelenmek üzere Moskova’ya gönderildi

Devletlerarası Havacılık Komitesi (MAK) uzmanları, olayın geçtiği yerde Boeing 747 uçağının 3. kara kutusunu buldu. Bunun hakkında basın konferans sırasında Başbakan Birinci Yardımcısı Muhammetkalıy Abulgaziyev bildirdi.
Ulaştırma ve Yol Bakanı Camşıtbek Kalilov, ilk kara kutunun 17 Ocak, ikinci ve üçüncü kara kutunun dün 18 Ocak bulunduğunu söyledi.
Camşıtbek Kalilov, “Bugün yerel saatle 07.30’da kara kutuları incelenmesi için Moskova’ya gönderdik” paylaşımında bulundu.
Eski Sovyet ülkelerinin sivil havacılık kurumu olan MAK’tan yapılan açıklamaya göre, Türk kargo uçağının düşme nedeninin anlaşılması için yürütülen soruşturma kapsamında Türk yetkililerin bugün karakutuların deşifre edileceği Moskova’ya gitmesi bekleniyor.

Exit mobile version