ACI Europe, 2020 yılının ilk 10 aylık yolcu verilerini yayınladı

avrupa-havalimanları-iflasın-esıgınde

ACI Europe, coronavirus önlemlerinden dolayı, hava trafiğinin ve hava bağlantısının çöküşünü ortaya koyan en son yolcu verilerini yayınladı. Kuruma göre; yolcu sayısında %90’a yakın düşüş yaşayan havalimanları, iflasın eşiğine yaklaştı.

ACI Europe’un 2020 yılının ilk 10 aylık döneminde özellikle Avrupa ve çevresinde iç pazarlarının dinamizmi nedeniyle düşüşler en az Antalya, Moskova gibi sınırlı sayıda kentte gerçekleşti.

TÜRKİYE VE RUSYA NEDEN DAHA AZ GERİLEDİ?

Rapor, COVID-19 pandemisinin, kısıtlamalar ve karantina politikaları nedeniyle; Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA), İsviçre ve İngiltere’deki havalimanlarının, yolcu trafiğinde ortalama %86 düştüğünü ortaya koyarken; Avrupa’nın geri kalanında, AB dışı yolcu trafiği, biraz daha az %59 düşüş gösterdi.

Rusya ve Türkiye’deki havalimanları, kendi iç pazarlarının dinamizmi nedeniyle diğer pazarlardan daha az gerileme yaşadı.

AVRUPA’DA YOLCU TRAFİĞİ %81 DARALDI

Avrupa havalimanları ağında trafiğin 10 ayda % 81 azaldığını gösteren verilere göre; yolcu sayısındaki düşüşün 1.5 milyar eşiğini aştı.

ANTALYA İLK SIRADA

Bu da Avrupa’nın en büyük 10 havalimanını sıralamasını alt üst etti.

ACI Europe’un verilerine göre Eylül ayında Avrupa’nın en yoğun havalimanı yalnızca 2.25 milyon yolcuyla (-% 53.5) Türkiye’deki Antalya Havalimanı oldu, onu Moskova -Sheremetyevo (-%53.5), Moskova – Domodedovo (-%26,) ve İstanbul (-% 71) izledi.

AVRUPA’DA EN ÇOK YOLCU TRAFİĞİNE SAHİP HAVALİMANLARI (EYLÜL 2020)

Exit mobile version