Abdulkadir Uraloğlu: Hatay Havalimanı 2026’da Depremlere Dayanıklı Olacak

Abdulkadir Uraloğlu: Hatay Havalimanı 2026'da Depremlere Dayanıklı Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda yapılan çalışmaları inceledi. Bakan Uraloğlu, havalimanının depremlere dayanıklı hale getirilmesi için başlatılan çalışmaların 2026 yılında tamamlanacağını belirtti.

Havalimanı, Gelecek Yıl Uçak Seferlerine Açılacak

Uraloğlu, mevcut pist çalışmalarının tamamlandığını ve 29 Mart itibariyle geliş ve gidiş olarak uçak seferlerinin başlayacağını duyurdu. Ayrıca, Hatay’ı tüm komşularına otoyol ve demiryolu ile bağlayacak projelerin de başlatıldığını aktardı.

Otoyol ve Demiryolu Projeleri Hızla İlerliyor

Bakan Uraloğlu, Dörtyol-Hassa Arası Otoyol ve Demiryolu Tüneli projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerini ve yapımına başladıklarını belirtti. Ayrıca, İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu projelerinin de yapımına başlanacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Yatırımları Devam Ediyor

Hatay’a yapılan ulaştırma ve altyapı yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Uraloğlu, 2002 yılından bu yana 50 milyar lira yatırım yapıldığını ifade etti. Ayrıca, Hatay’ın çevre illere ulaşımını konforlu ve hızlı hale getirecek projelerin de hayata geçirildiğini belirtti.

Havalimanı Pisti ve Çevresi Güçlendiriliyor

Uraloğlu, Hatay Havalimanı pistinin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra çevre güvenlik duvarı yükseltmeleri ve duvar çatlaklarının tamiratı işlemlerinin tamamlandığını aktardı.

Exit mobile version