ABD’nin U-2 casus uçağı İngiltere’de RAF üssüne indi

ABD'nin-U-2-casus-uçağı-İngiltere’de-RAF-üssüne-indi

 

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait yüksek teknolojili bir casus uçağı, bilinmeyen bir görevi tamamladıktan sonra Birleşik Krallık’taki bir RAF-Kraliyet Hava Kuvvetleri üssüne indi. “Dragon Lady” isimli U-2 casus uçağı, 30.000 NATO askeri tatbikat yaparken, RAF Fairford’a indi.

Gizli gözetleme uçağı, Soğuk Savaş’ın bir simgesidir ve onu havadaki en gizli uçaklardan biri yapmak için çeşitli özelliklere sahiptir. 70.000 fit yükseklikte uçabilir, görüntü alabilir ve sinyal istihbaratı yakalayabilir ve pilotlar tarafından uçurulması en zor uçaklardan biri olduğu söylenir.

Uçabileceği yüksek irtifa nedeniyle, pilotlar kompresyon giysisi giymeli ve iniş yaparken, tek tekerleğe inerken onlara rehberlik etmesi için yerdeki diğer bir pilota ihtiyacı vardır. Avrupa ve Kuzey Amerika’dan on binlerce asker, “Soğuk Müdahale Operasyonu” kapsamında şu anda Norveç’te kutup koşullarında eğitim görüyor.

Tatbikat savunma amaçlı olup uzun süredir planlanmıştı ve NATO’nun herhangi bir yönden herhangi bir tehdide kararlı bir şekilde yanıt verme yeteneğini göstermektedir. Tatbikata NATO üyelerinden Finlandiya ve İsveç de dahil olmak üzere, 27 ülkeden yaklaşık 30 bin askerin yanı sıra yaklaşık 220 uçak ve 50’den fazla gemi katılıyor.

Bir grup seçkin Kraliyet Deniz Piyadesi de, zamanlanmış ve planlanmış olmasına rağmen, Rusya Ukrayna savaşının Batı’ya yayılması durumunda, Moskova’ya bir hatırlatma gönderen eğitim tatbikatının bir parçasını oluşturuyor.

Operasyon Komutanı Yngve Odlo, misyonun önemini vurgulayarak, diplomatik kalmaya devam ederek şunları söyledi: “Bu bir savunma tatbikatıdır” dedi.

Exit mobile version