ABD'li yüzücüler uçaklarından indirilerek polis merkezine götürüldü

Reuters Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre; Brezilyalı yetkililer ”soyguna uğradıkları” şikâyetiyle ilgili sorgulanmalarını talep ettiği ABD’li yüzücüler Gunnar Bentz, James Feigen ve Jack Conger”in, Rio havaalanında uçağa binmelerine engel oldu.
ABDli yüzücüler Ryan Lochte, Feigen, Bentz ve Conger, bindikleri takside silahlı soyguna uğradıklarını söylemişlerdi. Olayla ilgili polisin ifadelerini talep ettiği Bentz ve Conger, ABD’ye gitmek üzere olan uçaktan indirildi. Feigen ise daha sonraki bir saatte geldiği havaalanında uçağa binmeden önce polisin talebi üzerine
Brezilya’da bir süre daha kalmaya karar verdi. Yüzücüler, kafalarına silah dayanarak soyulduklarını söylüyor ancak polis sporcuların Olimpiyat köyüne ulaştıkları sırada verdikleri ifadelerin kapalı devre kameralarındaki görüntülerle uyuşmadığını ifade ediyor.
Polis, yüzücüleri Olimpiyat köyüne götüren taksi şöförünün izini bulamadıklarını kaydetti. Şöförün ortaya çıkarak ifade vermesi için polis taksi şirketlerine talepte bulundu. Polis ayrıca, kaç kişi tarafından soyulduklarına ilişkin Feigen ve Lochte’nin birbirlerinden farklı rakamlar verdiklerini belirtti. Soruşturmayı yürüten yetkililer, Feigen’in cep telefonunun incelenmesi amacıyla yüzücülerin kaldıkları odalarda da arama yapılması talimatı verdi.
Pasaportlarına el konulan sporcuların sorgulamasının bir süre de daha devam edeceği sanılıyor.
 
Ekran Resmi 2016-08-19 10.32.12
 

Exit mobile version