ABD'Lİ PROFESÖR HAVAALANI GÜVENLİĞİNE 'NAZİ' DEDİ

Amerikalı profesör hararetli bir tartışma sırasında havaalanı polisi hakkında iş arkadaşlarına “kahrolası Nazi” dediği iddiası ile gözaltına alındı.
Washington’da bulunan özel bir üniversitede ders veren C.Christine Fair, havalimanı polisinin bagajında çok fazla sıvı bulunduğu iddiası üzerine görevliyle tartışmaya girdi.
Polisin deodorantına el koyması üzerine Fair, uçağını kaçırma riskine rağmen, deodorantın sıvı değil katı madde olduğunu savunarak şikayet için müşteri hizmetlerine başvurdu.
Havaalanı polisi ise bu hararetli tartışma esnasında kendisine “kahrolası Alman Nazi polisi” dendiğini ve küfredildiğini iddia etti.
C. C. Fair, görevli için “Nazi” kelimesini asla kullanmadığı konusunda ısrarcı oldu ve saç biçimi genç Hitler tarzı olan yakınındaki bir başka adamdan bahsettiğini savunarak, “Alman polisi benim deodorantıma el koydu ama oradaki Nazi görünümlü adamı önemsemiyor gibi görünüyordu” dedi.
Almanya’da birisini Nazi olarak itham etmek konusunda özel bir yasa bulunmamasına rağmen Alman kanunlarına aykırı hareket, cezai bir suç.
Alman hukuk profesörü Manfred Heinrich, Die Welt’e verdiği demeçte, ‘Nazi’ sözleriyle vicdansızlık ve barbarlık ima ediliyor. Evet, aşırı hassasiyet, ama Almanya’da birçok kişi bu kategoriye girmek istemiyor. Olanlar korkunç şeylerdi ve insanlar bununla karşılaştırılmak istemiyorlar” açıklamasında bulundu.
Professor Fair için hakaret ve iftira nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Yasal masrafları karşılamak üzere 260 $ tutarında bir fatura ödemesi gerekiyor.
Olayın ardından C. C. Fair Twitter üzerinden “yozlaşmış ve “yalancı” tanımlarını kullanarak polis ile ilgili hakaret etmeye devam etti.  Fair sosyal medyada ayrıca, “Afganistan, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, vb. yerlere yaptığım seyahatler içerisinde şahsen bu gördüğüm en olağan dışı polis yolsuzluğu davası” ifadesini kullandı.
Öte yandan havaalanı polis memuru, davanın devam etmekte olduğunu, devam eden araştırmalar hakkında yorum yapamadıklarını belirterek  buna saygı gösterilmesi gerektiğini ve halka açık iddialardan kaçınılmasını istedi.
 

Exit mobile version