AB’den Havayolu Şirketlerine Lübnan ve İsrail Hava Sahasına Girmeyin Uyarısı

AB’den Havayolu Şirketlerine Lübnan ve İsrail Hava Sahasına Girmeyin Uyarısı

Avrupa Birliği (AB), artan bölgesel çatışmalar nedeniyle havayolu şirketlerine Lübnan ve İsrail hava sahasından uzak durmaları konusunda önemli bir uyarı yaptı. Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından yapılan açıklamada, AB ve EASA’nın, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların yoğunlaşması sonrası bu bölgelerdeki tüm uçuş faaliyetlerini durdurma çağrısında bulunduğu belirtildi.

31 Ekim’e Kadar Geçerli

EASA, havayolu şirketlerine yönelik uyarısında, 31 Ekim 2024’e kadar Lübnan ve İsrail hava sahalarına girmemeleri tavsiyesini yineledi. Yapılan açıklamada, İsrail ve Lübnan üzerindeki hava sahasının güvenliğini etkileyen saldırıların arttığına ve güvenlik durumunun ciddi şekilde kötüleştiğine dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında, Avrupa Komisyonu ve EASA’nın, çatışmaların tehlike oluşturduğu bu bölgelerdeki tüm uçuş seviyelerinde faaliyet göstermemeyi öneren bir Çatışma Bölgesi Bilgi Bülteni (CZIB) yayımladığı vurgulandı. Bu uyarının, 31 Ekim’e kadar geçerli olacağı ve duruma göre güncellenebileceği ifade edildi.

Güvenlik Durumu Kritik

Son dönemde İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların artışı, özellikle sivil havacılık sektöründe büyük bir güvenlik endişesi yaratmış durumda. AB’nin bu önlemi, yolcu güvenliğini koruma amacı taşıyor. Havayolu şirketlerinin bu uyarıya ne ölçüde uyacağı ve bölgedeki güvenlik durumunun nasıl gelişeceği ise yakından takip ediliyor.

Exit mobile version