ABD'de yere çakılan F-35'e ilişkin uçak üreticisi Lockheed Martin'den açıklama

ABD’de yere çakılan F-35’e ilişkin uçak üreticisi Lockheed Martin’den açıklama

ABD’nin New Mexico eyaletinde bir F-35 savaş uçağı düştü. Uçak üreticisi Lockheed Martin’den yapılan yazılı açıklamada, Texas’tan California’ya uçan F-35 savaş uçağının, Texas’taki Fort Worth Hava Üssü’nden California’daki Edwards Hava Üssü’ne doğru uçarken düştüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, F-35 savaş uçağı New Mexico eyaletindeki Kirtland Hava Üssü’nde yakıt ikmali yaptıktan sonra Albuquerque Uluslararası Sunport Havalimanı yakınlarında düştü. Pilotun resmi görevli olduğu ve uçağın düşmeden önce güvenli bir şekilde fırlatıldığı kaydedildi. Uçağın ABD hükümetine ait olduğu belirtildi.

Teknoloji ile Donatılmış Test Jeti

Açıklamada, F-35’in Technology Refresh 2 (TR-2) ile donatılmış bir test jeti olduğu ve ek test ekipman modifikasyonu için Edwards Hava Üssü’ne transfer edildiği bilgisi paylaşıldı. Lockheed Martin, “Güvenlik önceliğimizdir ve uygun soruşturma protokollerini takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pilotun Durumu Stabil

Yerel medyada yer alan haberlere göre, kazadan sonra olay yerine gelen acil ekipler tarafından hastaneye kaldırılan pilotun durumu stabil. Uçağın düşüş sebebine dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir