ABD'DE HAVALİMANI SALDIRISINI KİMİN YAPTIĞI BELLİ OLDU !

Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Fort Launderdale – Hollywood havalimanına silahlı saldırı düzenleyen saldırganın kimliği ve ismi belli oldu. Havalimanı’nı kana bulayan 26 yaşlarındaki saldırganın daha önce ABD ordusunda görev yaptığı ve Irak’ta bulunduğu öğrenildi.
Dün yerel saat 12.00 sırlarında meydana gelen Fort Lauderdale-Hollywood Havalimanın da silahlı saldırı düzenleyip 5 kişinin hayatını yitirmesine 8 kişininde yaralanmasına neden olan saldırganın kimliği belli oldu. Edinilen bilgilere göre, saldırgan daha önce Amerikan Ordusunda görev yapmış ve Irak’ta bulunmuş Esteban Santiago olduğu öğrenildi.
img_1284-575x780

SİLAHI BAGAJDAN ÇIKARDI VE ATEŞ AÇTI
ABD, FORT Lauderdale-Hollywood Uluslar arası havalimanı saldırısı ile ilgili detaylar netleşmeye başlarken, silahlı saldırıyı düzenlendiği açıklanan Esteban Santiago’nun, saldırıda kullandığı silahı bagajından çıkardığı ve sağa sola ateş açtığı öğrenildi. Florida’daki Havalimanını kana bulayan Esteban Santiago’nun, daha önce ABD ordusunda görev yaptığı ve Irak’ta bulunduğu ortaya çıktı.
 
ALASKA’DAN GELİYORMUŞ
Olayla ilgili görgü tanıklarının ifadelerine göre, Alaska’dan, Kanada bağlantılı olarak Florida’ya gelen Santiago’nun Terminal 2’de bagajını aldıktan sonra tuvalete gittiği, burada bagajından, check-in işlemini yaptırdığı silahı çıkaran saldırgan hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmeye başladığı öğrenildi.
SİLAHIN UÇAĞA ALINMASINA İZİN VERİLMİŞ
Silahlı saldıryı düzenleyen saldırgannın daha önce ABD ordusunda görev yaptığı ve Irak’ta bulunduğu kaydedilirken, Santiago’nun, Florida’ya Alaska’dan geldiği ve bagaj alımı esnasında saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Yetkililer Santiago’nun, Alaska’dan uçağa bindiği sırada silahını beyan etmiş olduğunu, içinde silah olan bagajın uçağın kargo bölümünde taşınacağından buna izin verildiğini belirttiler.İngiliz Daily Mail gazetesinin aktardığı habere göre saldırgan Santiago psikolojik sorunlar yaşıyordu.
OLAYDAN SONRA GÖZALTINA ALINDI
Fort Launderdale havalimanıındaki saldırının 2 numaralı terminalinde bagaj alım bölümünde yaşandığı duyurulurken, Boward belediye başkanı Barbara Sharief, gözaltına alınan saldırdanın tek başına etrafa ateş ettiğini belirtti. Sharief, “Şimdilik saldırı sırasında yanında olan başka biri olup olmadığını bilmiyoruz” açıklaması yaptı.

Exit mobile version