ABD’de 10.000’den fazla uçuş iptal edildi

Havayolları-Şiddetli--10.000-Uçuşu-İptal-Etti

Havayolları Şiddetli Kış Fırtınaları nedeniyle 10.000 Uçuşu İptal Etti ve Tatil Yolcularını Yeniden Rezervasyon Yaptırmaya Yönlendirdi

ABD’de uçuş iptalleri cumartesi günü hafifledi ancak federal yetkililer şiddetli kış fırtınalarının Noel öncesinde ülke genelinde hava ulaşımını aksatması nedeniyle aksaklıkların devam edebileceği uyarısında bulundu.

FlightAware uçuş takip sistemine göre, ABD merkezli havayolları Çarşamba gününden bu yana 10.000’den fazla uçuşu iptal etti.

Kötü hava koşulları ve uçuşlardaki aksamalar, havayolu şirketlerinin pandemi öncesinden bu yana en yoğun dönemlerden biri olmasını beklediği halde, yüz binlerce yolcunun tatil seyahat planları altüst oldu.

Havayolları ve yolcular tatil öncesinde alternatif uçuşlar bulmakta zorlandılar çünkü uçaklar çok doluydu ve hafta sonu boyunca tarifeler keskin bir şekilde düştü. Federal Havacılık İdaresi, programların perşembe günü 47.554 uçuşla zirveye ulaştığını, cumartesi günü 30.875’e ve Noel Günü olan Pazar ise 27.997’ye düştüğünü söyledi.

Bu durum, havayolu şirketlerini, gecikmeler nedeniyle seyahatlerini tamamen iptal etmeye karar veren yolculara nakit para iadesi yapmaya zorlayabilir.

FedEx ve UPS ise tatil paketlerinin fırtınalar nedeniyle geç ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Exit mobile version