ABD Yeni Air Force One uçaklarının teslimatı yine ertelendi

ABD-Yeni-Air-Force-One-uçaklarının-teslimatı-yine-ertelendi

 

Boeing’in iki yeni Air Force One uçağının teslimatının tekrar ertelendiğini ve yeni başkanlık uçaklarından ilkinin tamamlanmasının en az dört yıl daha alacağını duyurdu.

İlk uçak için Cumhurbaşkanlığı Hava İkmal Grubu’na yeni hedef teslim tarihi ​​Eylül 2027 ve Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “ikincisi için Şubat 2028, 36 aylık bir gecikme olacak.

Boeing, 2018’de o zamanki Başkan Donald Trump ile iki yeni uçak yapmak için anlaşmaya vardı. O sırada Trump, uçakların 2021 yılına kadar hazır olmasını istedi, ancak proje bir dizi gecikmeyle karşı karşıya kaldı.

Ordu Salı günü yaptığı açıklamada, gecikmiş teslimatın “Covid-19 pandemisinin etkileri, iç tedarikçi sorunu, insan gücü sınırlamaları, kablolalama tasarımları ve öngörülen test yürütme oranları” dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklandığını söyledi.

Hava Kuvvetleri ayrıca, yeni uçaklar teslim edilene kadar mevcut iki başkanlık uçağını göreve hazır tutmak için çalışır durumda olacaklarını söyledi.

Boeing CEO’su David Calhoun, bu yılın başlarında Boeing’in uçakları inşa etmek için imzaladığı 3,9 milyar dolarlık sözleşmenin bir hata olduğunu söyledi. Şirket, şu anda maruz kaldığı kayıplar göz önüne alındığında. Hava Kuvvetleri ile 2018 anlaşmasının “Boeing’in muhtemelen almaması gereken çok benzersiz bir dizi risk” içerdiğini söyledi.

Biden yönetimi, geçen ay Trump’ın önerdiği uçakların boya planının maliyet ve mühendislik endişeleri nedeniyle artık dikkate alınmadığını söyledi.

Exit mobile version