Abd Uçak Gemisi Antalya’ya Demirledi

Abd Uçak Gemisi Antalya’ya Demirledi

ABD Donanması’nın en yeni uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78), planlanmış bir liman ziyareti kapsamında Antalya Körfezi’ne demirledi. Gemide görevli 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu (Carrier Strike Group-CSG) personeli, Türk deniz kuvvetleri gemileri TCG Anadolu, TCG Göksu ve TCG Gediz ile ikili eğitimler gerçekleştirdi.

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yusuf Akyüz ve beraberindeki heyet, helikopterle TCG Anadolu’ya intikal ederek USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi’ne ziyarette bulundu. Ziyaret çerçevesinde, Carrier Strike Group-12 (CSG-12) Komutanı Tuğamiral Erik J. Eslich ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Liman ziyaretinin bir parçası olarak, Gerald R. Ford gemisinde görevli denizcilere Türkiye’nin zengin tarihini ve kültürünü tanıma fırsatı sağlanacak. Gemiyi ziyaret eden vatandaşlar, cep telefonu kameralarıyla görüntü alırken, tur tekneleri de dev uçak gemisinin yakınından geçti.

Sahil Güvenlik gemilerinin güvenliği sağladığı liman ziyareti sırasında, Türk ve Amerikan deniz unsurları arasında dostane ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlandı.

Exit mobile version