featured

ABD senatosu, Pentagon’u Ukrayna’ya savaş uçakları göndermeye çağırdı

 

Amerika Birleşik Devletlerinin iki partili bir senatör grubu, Pentagon’u Ukrayna’ya verilecek askeri yardım paketine modern savaş uçaklarını ve gerekli uçuş eğitimlerini de dahil etmeye çağırdı.

Ukrayna, Rusya’nın aylardır süren ölümcül saldırılarına karşı direnmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletlerinin iki partili bir senatör grubu bu hafta, Pentagon’u Ukrayna’ya savaş uçakları göndermeyi düşünmeye çağırdı.

Senatör Dan Sullivan tarafından Savunma Bakanı Llyod Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley’e gönderilen bir mektupta, iki partili altı senatörden oluşan bir grup, Savunma Bakanlığını, yaklaşmakta olan askeri yardım paketlerine dördüncü nesil savaş uçaklarını ve gerekli uçuş eğitimini de dahil edilmeyi düşünmeye çağırdı.

MODERN UÇAKLAR, ÜSTÜNLÜK KAZANMAYA YARDIMCI OLACAK

Fox News’e konuşan Ukraynalı bir savaş pilotu, bu adımı memnuniyetle karşıladı ve modern uçakların Rus güçlerini savuşturmak için “kritik” olduğunu söyledi. Modern savunma ile donatılmış uçaklar olmadan, Rus uçaklarıyla karşı karşıya geldiklerinde “intihar misyonları” yürütmüş gibi olduğunu belirten pilot, “ABD uçakları, her şeyden önce şehirlerimizi, altyapımızı ve sivillerimizi füze saldırılarından ve bombardıman uçaklarından korumamıza, cephe hatları üzerinde hava üstünlüğünü kazanmamıza ve kara kuvvetlerini güvence altına almamıza yardımcı olabilecek” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir