featured

ABD havayolları Boeing 737 Max jetlerini onarmaya başladı

United Airlines (UAL.O) ve diğer iki büyük ABD şirketi Perşembe günü, bazı hayati sistemlere müdahale edebilecek bir elektrik sorunu nedeniyle geçen ayın başlarında 60’tan fazla park edilmiş Boeing 737 Max jetini hızla tamir edeceklerini açıkladı.

Boeing (BA.N), Çarşamba günü geç saatlerde dünya çapında 109 uçağı etkileyen üretim sorununun nasıl çözüleceğine dair etkilenen taşıyıcıların hizmet bültenlerini gönderdi. Reuters’in ilk olarak Çarşamba günü geç saatlerde bildirdiğine göre, Federal Havacılık İdaresi hizmet bültenlerini onaylamıştı. Devamını oku

Önlem, yaz seyahat sezonunun başlaması için Mayıs ayının geleneksel sonundan önce uçakları havaya geri getirmek için yeşil ışığı hevesle bekleyen ABD havayolları için bir rahatlama oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde COVID-19 salgını azalırken, Amerika Birleşik Devletleri’nin hava yolculuğu talebi arttı.

MAX filosunun yaklaşık dörtte birinin karaya oturması, uçağın iki ölümcül kazadan sonra 20 aydır hizmet dışı kalmasının ardından gerçekleşti. Federal Havacılık İdaresi, Boeing’in bir dizi yazılım ve eğitim yükseltmesi gerçekleştirmesinin ardından Kasım ayında bu topraklama düzenini kaldırdı.

Federal Havacılık İdaresi, giderilen elektrik sorununun servis sırasında herhangi bir arızaya neden olmadığını kaydetti.

United sözcüsü Leslie Scott Perşembe günü yaptığı açıklamada, incelememizi tamamladığımız ve bu uçakların katı güvenlik standartlarımızı karşıladığından emin olduktan sonra, havayolunun Boeing 737 MAX uçağını önümüzdeki günlerde hizmete geri göndermeyi beklediğini söyledi.

American Airlines (AAL.O), gerekli değişiklikleri yapmaya başlayacağını söyledi ve “etkilenen tüm uçakların önümüzdeki günlerde güvenli bir şekilde hizmete dönmeye başlamasını” beklediğini söyledi.

32 uçaktan etkilenen Southwest Airlines (LUV.N), işin uçak başına iki ila üç gün süreceğini tahmin ettiğini söyledi. Havayolu, önümüzdeki birkaç gün içinde faaliyete geçmeyi umduğunu ve işin tamamlanmasının yaklaşık üç hafta süreceğini tahmin ettiğini söyledi.

Havayolları ve Boeing’deki hisseler sabah ticaretinde% 1.8 artışla% 2.9’a çıktı.

Federal Havacılık İdaresi Direktörü Steve Dickson, Çarşamba günü ABD’li milletvekillerine, Max filosunun yaklaşık dörtte birini kapatan elektrik sorununun “çok doğrudan bir çözüme” ihtiyacı olacağını söyledi.

Havayolları, Boeing’in 2019’un başından bu yana inşa edilen uçaklardaki kokpitteki yedek güç kontrol ünitesiyle ilişkili bir elektrik sorunu konusunda uyarıda bulunmasının ardından Nisan ayı başlarında düzinelerce 737 Max uçağını hizmetten çıkardı.

Daha sonra sorun, uçağın güvertesindeki diğer iki yerde bulundu: kontrol ünitesinin tutulduğu saklama rafı ve pilotlara bakan gösterge paneli.

Federal Havacılık İdaresi geçen ay yaptığı açıklamada, elektrik sorunundan etkilenen diğer havayollarının Cayman Havayolları, Küba Havayolları, Gul Linhas Air, Iceland Air, Minsheng Havayolları, News Air, Changing Airlines, Silk Air, SpiceJet, Sunwing Airlines ve Toye olduğunu söyledi. ., Türk Hava Yolları. Valla Jets Limited, WestJet Airlines ve Xiamen Airlines.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir