featured

ABD Hava Kuvvetleri, Savaş Pilotları İçin Yeni Teknoloji Alıyor

ABD Hava Kuvvetleri, savaş pilotlarının, özellikle de kadın pilotların uçuş sırasında idrara çıkmalarını daha kolay hale getirecek ve bu doğal ihtiyacı gidermeye ihtiyaç duyan pilotlar için uzun süredir devam eden bir zorluğu hafifletecek yeni teknolojik yenilikler alıyor. Özellikle kadın pilotlar şu anda mevcut hidrasyon sistemini kullanmaktan kaçındıkları bilinen bir problem.

Air Combat Command Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, Air Drive’ın Omni Gen. 3 Skydrate uçak içi mesane boşaltma cihazının yakınlarda kullanıma sunulacağını duyurdu.

Yeni yöntem, diğer özelliklerin yanı sıra daha büyük boyutlu bir torbaya, çeşitli hortum uzunluklarına ve iyileştirilmiş hareket alanına sahip. Pilotlar sadece 1 el ile cihazı açıp kapatabilirler.

Hava Kuvvetleri Sky Substantial Relief Problemi için piyasa kaynaklarını aramaya başladı ve hizmetin “kadın havacıların yeterince hidrasyon yapmalarını sağlayan gelişmiş bir mesane yardım prosedürü gerektirdiğini” belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Mürettebat, uzun süreli uçuşlarda tuvalet ihtiyacını geciktirmek için rutin olarak kendilerini dehidre ediyorlarmış. Yani su ve sıvı tüketmiyorlarmış. Bu durumda oluşan dehidrasyon ise uçaktayken dayanıklılığın ve G kuvvetlerine karşı toleransın azalmasına ve ayrıca diğer olumsuz sağlık sorunlarına yol açabiliyormuş.Testlere katılan bir F-35A Lightning II’nin kadın pilotu Binbaşı Nikki Yogi, Alaska Eielson Hava Kuvvetleri Üssü’nden havalanıp o bölgedeki tehditlere yanıt veren pilotların, uzun sortilere hazırlıklı olması gerektiğini belirterek Guam’a yapılan rutin bir uçuşun yaklaşık 10 saat sürdüğünü söylemiş.

    Cevapla