ABD Düşünce Kuruluşu Atlantik Konseyi, Türkiye’nin KAAN Planına Dikkat Çekti

ABD Düşünce Kuruluşu Atlantik Konseyi, Türkiye'nin KAAN Planına Dikkat Çekti

ABD merkezli Atlantik Konseyi, Türkiye’nin savunma alanındaki çabalarına odaklanan bir analiz yayımladı. Analizde, Türkiye’nin bağımsız dış politikasına vurgu yapılırken, özellikle Ukrayna-Türkiye savunma ortaklığına dikkat çekildi.

Analizde, Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşuna dair kritik bir tahminde bulunularak, bu jetlerin dünya geneline yayılabileceği değerlendirildi. Atlantik Konseyi, Ankara’nın, Rusya ve Çin’in ürettiği savaş uçaklarına alternatif sunabilecek KAAN jetlerini ihraç etmeyi planladığına dair bir öngörüde bulundu.

Atlantik Konseyi’nin analizine göre, Türkiye’nin KAAN jetlerinin daha fazla sayıda havalandırılması ve F-16 filosunun geliştirilmesi durumunda Ukrayna’ya ikinci el F-16’larla destek sağlanabileceği belirtildi.

KAAN jetinin sahip olduğu üstün kabiliyetlere vurgu yapılırken, analizde, bu jetin her türlü havadan havaya ve havadan yere muharebe ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol oynayabileceği ifade edildi. Atlantik Konseyi, Türkiye’nin savunma sanayisindeki bu gelişmelerin bölgesel ve küresel stratejik denklemleri nasıl etkileyebileceği konusunda dikkat çekici bir perspektif sunuyor.

Exit mobile version