AB Genel Mahkemesi: Southwind’ın Yasağı Kalkmayacak

AB Genel Mahkemesi: Southwind’ın Yasağı Kalkmayacak

Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Southwind Airlines’ın Rus bağlantıları nedeniyle uygulanan uçuş yasağının kaldırılması talebini reddetti. Mahkemenin 6 Ağustos 2024 tarihinde verdiği kararda, Hakim Marc van der Woude, Southwind’ın bağlı olduğu Cortex Havacılık ve Turizm Ticaret’in, AB yönetmeliği No 833/2014 uyarınca uygulanan yasağın kaldırılması için yaptığı başvuruyu kabul etmedi.

Finlandiya, 28 Mart 2024 tarihinde Avrupa Birliği’ne, Southwind Airlines’a Rusya ile bağlantısı olduğu iddiasıyla hava sahası yasağı getirdi. Ancak bu iddialar, herhangi bir somut delil veya gerekçeye dayanmıyordu. Bunun üzerine Southwind, yasak kararına karşı hukuki mücadele başlatarak yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Finlandiya’nın Ulaştırma ve İletişim Ajansı Traficom, 23 Mart’ta Southwind Airlines’ın Finlandiya’ya uçuş yapmasını engelleyen bir açıklama yaptı.

Traficom Genel Müdürü Jarkko Saarimaki, Southwind’ın önemli mülkiyetinin ve etkin kontrolünün, belirtilen Türk bireyler veya şirketler tarafından tutulmadığını, bu nedenle havayolunun ve kontrolünün Rus paydaşlarla bağlantılı olduğunu belirtti.

Exit mobile version