A350XWB TEST FİLOSU

 
A350XWB NİN TEST FİLOSU
Airbus A350 nin testleri için 5 adet 350 kullanacak. 
MSN001 ile MSN005 arası seri numaralara sahip olacak beş adet A350 dn oluşan ufak bir filo ile testler tamamlanacak. Seri numaralara göre yapılacak olan testler;
MSN001, ilk uçuşu tamamlayan uçak. Bu uçak üzerinde ilerleyen zamanda değişik uçuş konfigurasyonlarında (farklı Flaps, Slats, Spoiler ve İniş takımı pozisyonlarında) bütün uçuş aşamaları ile her türlü uçuş hızı test edilecek. Aynı zamanda uçuş sistemleri ile Motorlarda test edilecek.
 MSN003, bu sene yaz aylarında filoya ikinci test uçağı olarak katılacak ve MSN001 uçağında olduğu gibi uçuş sistemleri ve motorlar test edilecek. Ayrıca Performance Testleride  (çok yüksek bölgelerde bulunan Havalımanlarından kalkış, aşırı sıcak veya soğuk havalimanlarından kalkış)  bu uçak ile yapılacak.
MSN004, yıl sonuna filoya katılacak ve Avionik sistemlerinin test ve sertifkasyonu yapılacak. Ayrıca bu uçakla gürültü seviyesi testleri yapılacak.
 MSN002, üretim sıralamasında ikinci sırada yer alacak olan bu uçak tamamiyle kabin donanımı ile donatılacağı için ancak ocak 2014 de test filosuna katılacak. Bu uçak Klima test odasına girecek ve aşırı soğuk ve sıcak hava şartları simule edilerek kabin ve gövde test edilecek.
Ayrıca acil durumlarda uçağı 90 saniye içinde boşaltma testi bu uçakta yapılacak.
MSN005, bu uçakta tamamiyle bitmiş bir kabin içi donanıma sahip olacak ve Route-Proving-uçuşları ile ETOPS sertifikası alınacak. Airbus firması, A350 ile sınırsız ETOPS almayı amaçlıyor.
Airbus bu beş uçaklık test filosu ile 2014 yılının ortalarına kadar tüm testleri başarı ile tamamlayıp sertifikaları almayı amaçlıyor.
2014  yılının sonuna doğruda ilk A350-900,  Qatar Airways’e teslim edilmek isteniyor. 2013 sonu itibari ile ayda 1 adet A350 üretimine başlayacak olan Airbus, 2014 sonuna kadar üretimi ayda 3 uçağa çıkarmak istiyor. Amaç aylık üretimi yavaş yavaş arttırarak, uçakta oluşabilecek üretim hatalarının mümkün olduğunca az uçağa yayılması.
İzlemeye devam edip tüm gelişmeleri buradan yayınlıyacağım.

Exit mobile version