A320neo, havaalanında motosikletle çarpıştı, iki kişi hayatını kaybetti

 A320neo,-havaalanında-motosikletle-çarpıştı,-iki-kişi-hayatını-kaybetti

 

2 Eylül’de, TAP Air Portugal Airbus A320neo (kayıtlı CS-TVI) Lizbon, Portekiz ve Conakry, Gine arasında TP1492 uçuşunu gerçekleştirdi. Gine havaalanına iniş sırasında uçak bir motosikletle çarpıştı iki kişi hayatını kaybetti.

Gine Sivil Havacılık Otoritesi (AGAC) tarafından Güvenlik ve Koruma Bakanlığı’nın ( SOGEAC) desteğiyle yürütülen soruşturma, ilgili tarafların nedenlerini ve sorumluluklarını araştırmak için devam ediyor.

Cuma günü yerel saatle 23:40’ta Lizbon’dan kalkan TAP Air Portugal’ın TP1492 sefer sayılı uçağının pistte motosiklet üzerinde dolaşan iki kişiye çarpması sonucu korkunç bir kaza meydana geldi.

Kazada hayatını kaybeden iki kişinin havaalanında güvenlik görevlisi ve havaalanının tesislerini korumakla görevli bir şirket çalışanı olduğu açıklandı.

TAP Air Portugal tarafından bu sabah yayınlanan bir basın açıklamasında, TP1492 uçuşunun Conakry Havalimanı’na inerken bir motosikletin pisti geçmeye çalıştığı sırada kaza yaptığı belirtildi. Araçta bulunan kişi hayatını kaybetti.

TAP’tan resmi bir kaynak, Lusa basın ajansına (Portekiz) yaptığı açıklamada, kazanın iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Kazadan dolayı havayolu şirketi Lizbon’a dönüş uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı.

Sosyal medyada şu görüntüler ortaya çıktı:

Exit mobile version