featured

Savunma sektörü ABD’nin skandal yaptırım kararına tepkili

Gelen son dakika havacılık haberine göre; ABD’nin S-400’ler sebebiyle Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı Türk Savunma Sanayii’nde tepkiyle karşılandı. Yüzlerce savunma firmasını bünyesinde barındıran kümelenmeler tam bağımsız sanayii vurgusuyla kararlılık mesajı verdi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir açıklamasında, ‘Biz kendi çevremizde bunun çarelerini buluruz. Bizim açımızdan yerli sanayiinin gelişmesi konusu devam edecek. Belki daha hızlı devam edecek. Bir anlamda işaret fişeği ve uyarı olacak. Biz kararlıyız. Devam edeceğiz. Bir müttefik ilişkisi var aramızda. NATO müttefikiyiz. Kendilerinin de belirttiği gibi başka ortamlarda birçok alanda Türkiye ile işbirliği var. Onların devam etmesini onlar da bekliyor biz de bekliyoruz. Bu kendi içinde kalması bir olay ve bunun da bence ilişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz’ dedi.

‘SON 50 YILDIR HER ADIMDA BÖYLE OLDU’

Savunma ve havacılıkta faaliyet gösteren firmalardan da yaptırıma tepki geldi. 574 firma ve kurumların yer aldığı Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi Saha İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ‘Ambargo veya yaptırım Türkiye için sadece bir sonraki adımın itici gücü olur. Ülkemiz aleyhine verilen her haksız karar bizi geliştirmeye, üretmeye ve savunma teknolojilerinde tam bağımsızlığa bir adım daha yaklaştırıyor. Her engelleme Türkiye için daha fazla millileşme, daha fazla yerlileşme demek. Son 50 yıldır her adımda böyle oldu, yine böyle olacak…’ açıklamasını yaptı.

‘HER ZORLUK GÜÇLENDİRİR’

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından CAATSA etiketiyle paylaşım yaparak kararlılık mesajı verdi. ‘Yeter ki biz; Tam bağımsız müreffeh ve güçlü Türkiye için, Milli Teknoloji Hamlesi’nden vazgeçmeyelim. Her zorluk güçlendirir…’ dedi.

Hobi düzeyindeki 269 firmanın çatı kuruluşu Ostim Savunma ve Havacılık kümelenmesi Derneği de karara tepki gösterdi. OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, Savunma Sanayii Başkanlığı önderliğinde Türkiye’nin savunma sanayiisi alanında küresel bir aktör olma yolunda attığı adımları daha da sağlamlaştıracağını söyledi.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da, ABD’nin yaptırım kararlarını kınadıklarını ve reddediklerini, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve başkanlık bürokratlarının yanında olduklarını dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Miami depo etkilenecek mi bu yaptırımdan ?

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Baktılar ki durum kötü tabana ve milliyetçi oylara oynamak için sarıldılar yerli,milli,tam bağımsızlık,güçlüyüz bilmem ne ayaklarına. Daha düne kadar Türk diye birşey yoktur,Türk demeyelim Türkiye’li diyelim,milliyetçilik faşistliktir diyen siyasal islamcılar ve yalakaları şimdi 6.filo’yu protesto edip siyasal islamcılar tarafından tepki gören solcular gibi tam bağımsız müreffeh,güçlü Türkiye’den bahsediyorlar, güler misin ağlar mısın? Amerika bu ülke aleyhine ne varsa yapıyor, iktidarın eski ortağı ne istediniz de vermedik feto’sunu,hayırsever rıza bey’i koruyor, pkk’ya alenen destek veriyor, niye adam gibi tepki veremiyorsunuz, büyükelçisini geri yollayamıyorsunuz,abd şirketlerine ihale yasağı getiremiyorsunuz? Savunma başkanının oğlu thy’nin Amerika ofis kartvizitiyle thy’ye mal satan bir firmada çalışmıyor muydu? Bu adamlar ve Biden ile çay içtik falan diyenler mi abd’nin yaptırım kararına tepkili olacaklar, bu ülkeyi geliştirecekler? Neyle,nasıl İnanalım bunlara?

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Tam bağımsız Türkiye diyen ulusalcı vatanseverleri hain,din düşmanı vs diye suçlayanlar şimdi o jargonu koltuk sallanınca politik ve kişisel çıkarları için tribüne oynayarak kullanıyorlar. Ayrıca ismail başta temel ve birçok güya muhafazakar ve dinci akpli tayfa aile boyu abd vatandaşları, abd’ye hem şeytan diyip hem vatandaşı olmak, çoluk çocuklarını orada okutmak, yaşatmak, bankalarında hesap açmak, ev almak veya o niyette olmak nasıl bir kafadır? Bu ülkeyi 70 yıldır yönetenler yüzünden abd ve avrupa’ya göbekten bağlıyız hala palavra atıyorlar, gerçekten tepkiniz varsa eyy diyin, nato’dan çıkın,vize koyun, uçak, parça almayın, hiçbir icadını,arabasını,telefonunu, teknolojisini, makinesini vs kullanmayın kesin tüm ticari ilişkilerinizi de görelim tepkinizi de milliliğinizi de !

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    18 yılda ulkemiz koloni haline getirilmiştir. Yerli – milli diyip insanları kandırmayın. Duygularıyla oynamayın, millet aç , aç.

    Cevapla