featured

Türk SİHA’ları Alman ordusunu harekete geçirdi

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Frankfurt Allgemeine Zeitung (FAZ), Azerbaycan tarafından kullanılan Türk ve İsrail silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), 190’dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etmesiyle ilgili haberlerin Alman ordusunda şoka neden olduğunu yazdı.

Faz’daki makalede, Alman Savunma Bakanlığının, ordunun hava savunma sisteminin SİHA’ları önleme konusunda yetersiz olduğunu kabul ettiği vurgulandı. Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer’in bu sıkıntıyı aşmak amacıyla bir bütün olarak hava savunma sistemini yeniden tasarlamak için birtakım öneriler hazırladığı kaydedildi.

Almanya’nın 2013 yılında hava savunma sistemine ihtiyaç görmediği için herhangi bir modernizasyona gitmediği belirtilen makalede, “SİHA’lar, 190’dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etti. Saldırılara karşı savunmasız olan Ermeni askerlerin moralleri bozuldu. Bununla ilgili haberler, Alman ordusunda şoka neden olmuştu” değerlendirmesinde bulunuldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Almanya şok olmuşmuş ne önemli bir şey. Sanki savaşta. Övüyor ki bize daha çok ham madde,teknoloji,ekipman,makine vs satsın para kazansın böyle şeylerin Türkiye’de prim yaptığını gayet iyi biliyorlar yağlayıp duruyorlar. Her gün sarayın torpilli,cebini dolarlarla şişiren damadını öven gaz haberleri yapacağınıza devlet bankalarından aldığı karşılıksız kredileri,vergiden muaf tutulmasını,devlete niye döviz üzerinden fatura kestiğini,kaza, kırım halinde masrafını devletin neden karşıladığını,niye devlet kanalıyla motor ve kameraların Türkiye’ye ithal edildiğini,damat vatanını,milletini çok seviyorsa niye ürettiklerini devlete hibe etmediğini,hangi aklı başında bir ülkede başkan damadının devletle bu şekilde iş ilişkisi içinde olduğunu niye haber yapmıyorsunuz? 

    Cevapla