Türk Hava Yolları'na Ayrımcılık İddiası... 6 Milyon Dolar Tazminat İsteniyor

Türk Hava Yolları’na Ayrımcılık İddiası… 6 Milyon Dolar Tazminat İsteniyor

Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından ırkçılık ve bağnazlığa maruz kalan engelli bir Nijeryalı yolcunun kötü muamele nedeniyle tazminat olarak THY’den 6 milyon dolar tazminat talep etti.

İş kadını ve Türk Hava Yolları ile sık sık uçan yolcu olarak tanımlanan mağdur kişi, İstanbul’daki THY yetkilileri tarafından sözlü ve duygusal tacize uğradığını ve engelliliğinin dikkate alınmadığını iddia ediyor.

Avukatları tarafından insanlık dışı olarak nitelendirilen bu muamele sadece duygusal ve psikolojik olarak zarar vermekle kalmamış, aynı zamanda uğradığı maddi kayıplara ek olarak uçuş korkusu geliştirmesine de neden olmuştur.

Mağdur yolcunun yasal temsilcileri Pekun Sowole & Co’dan Bayan Margaret Arinola Adeyileka tarafından kaleme alınan 8 Ağustos 2023 tarihli dilekçede “Sözleşmenin İhlali, Irkçılık ve Bayan Margaret Arinnola Adeyileka’ya Uygulanan İnsanlık Dışı Muameleden Kaynaklanan Tazminat/Zarar Talebi” başlıklı ihbar mektubunda avukatları  şikâyette bulundu.

Ayrıca avukatlar, müvekkillerinin durumunu şu şekilde açıkladı: Kendisi engelli bir bireydir ve hareket etmek için tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duymaktadır. Kendisi aynı zamanda TK 526718516 üyelik numarasıyla havayolu şirketinin Miles & Smiles sık uçan yolcu programına üyedir.

4 Nisan 2023 tarihinde, TK 0626 sefer sayılı uçuşla Lagos’tan İstanbul, Türkiye’ye seyahat etmesi ve Birleşik Krallık, Londra’daki son varış noktasına gitmesi planlanmıştır denildi.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir