featured

Hindistan Deniz Kuvvetlerine ait MİG-29 savaş uçağı düştü

Hindistan Deniz Kuvvetleri Cuma günü MİG-29 eğitim uçağının Perşembe günü Arap Denizinde lokal saat ile 17:00 de düştüğünü açıkladı. Pilotlardan birisi kurtarıldı, diğerinin aranmasına devam ediliyor.

Düşen uçak, filodaki diğerleri gibi modifikasyon yapılarak upgrade edilmemişti. Bu düşen uçak bir yıl içinde düşen Rus yapımı üçüncü MİG-29 eğitim uçağı. Bir uçak geçen yıl Kasım ayında, bir diğeri bu yıl Şubat ayı içinde düşmüştü. Birinci uçakla ikinci uçağın düşme nedenleri aynı idi. Her iki kazada pilotlar atlayarak kurtulmuşlardı. Ayrıca, Mayıs 2020’de Hindistan Hava Kuvvetlerine ait bir MİG-29 uçağı eğitim uçuşunda düşmüştü.

Hindistan genel denetçisi Sayıştayın 2016 raporuna göre bu uçakların servise verilebilme yüzdesi 37,63 idi. Rusya ve Hindistan tarafından yapılan çalışmalarla bu oran %70’e yükseltilmişti.

Bu kazalar, Hindistanın daha fazla MİG-29 ve MİG-35 alım düşüncesinden uzaklaşmasına neden oldu. Şimdi düşünceler Rafale veya F-18 uçaklarına dönmüş durumda. 50 yaşına gelen MİG-29 uçakları Fransız ve F-18 uçakları ile kıyaslanamaz.

Şimdi soru şu : Hindistan, Rus uçaklarına devam mı yoksa, batı üretimi uçakları mı tercih edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir