featured

India Express’e ait B737 kalkışta lastik patlattı

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ india express b727India Express Boeing 737-800, VT-AXI tescil isimli, Hindistan-Kozhikode’ye uçmak üzere  IX-1322 sefer sayısı ile 160 kişi ile Suudi Arabistan-Riyad’dan havalandı.

FL350’de ve Kozhikode’nin yaklaşık 50 nm batısında ve Kochi’nin yaklaşık 100 nm kuzeybatısında iken, ekip Riyad pistinde lastik parçaları bulunduğunu, bir lastiklerinin patlamış olabileceği bilgisini aldılar.

Pilotlar bu durumda Kozhikode yerine daha güvenli buldukları Kochi’ye divert etmeye karar verdiler. Uçak, yaklaşık 30 dakika sonra Kochi’nin 27 numaralı pistine güvenli bir şekilde indi.

Yolcular uçaktan indikten sonra kaplaması atmış olan hasarlı sol MLG dış lastik patladı. Yolcular temin edilen bir başka uçakla 7 saatlik bir gecikme ile Kochi’den Kozhikode’ye uçtular. Sol dış ana lastiği patlak uçak, inişten yaklaşık 23 saat sonra halâ Kochi’de yerde.

Parçalanan lastik kaplamasının kalkış sırasında uçakta başka maddi hasarlar yaratmış olması mümkün.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir