featured

FlyBosnia, Operasyonlarını Yeniden Başlatacak…

FlyBosnia geri döndü ve planlı operasyonları başlatmaya hazırlanıyor. Havayolu, Hi Fly’dan bir Airbus A320 ve bir A321 olmak üzere iki uçak kiraladı ve Mısır’a bir charter uçuş gerçekleştirdi.

Bosna-Hersek’in özel sektöre ait bayrak taşıyıcı havayolu şirketi FlyBosnia, bu yaz tarifeli yolcu hizmetleri ve kargo uçuşları gerçekleştireceği Portekiz’in Hi Fly kiralama şirketinden iki uçak kiraladı.

İlk gelen uçak, daha önce Türkiye Onur Air’de uçan, bu yıl Nisan ayında FlyBosnia’ya teslim edilen 24 yaşındaki Airbus A320-232 (TC-OBU) oldu.

İkinci uçak ise bu ay teslim edilen 22 yaşındaki Airbus A321-200 (CS-TRJ). Üç sınıflı bir konfigürasyonda 153 koltuğa sahip : birinci sınıfta 4, businesde 12 ve ekonomide 137 koltuk.

Şirketin Bosna’nın başkenti Saraybosna’dan Mısır’ın Hurghada kentine geçen hafta 17 Haziran Perşembe günü bir uçuş gerçekleştirdi. Bu, FlyBosnia’nın bu yılki ilk gelir uçuşuydu.

Geçen hafta Saraybosna’dan Hurgada’ya yapılan uçuş, bir yıldır sanal bir havayolu olan FlyBosnia için uçuşların yeniden başlamasına işaret ediyor. Aynı zamanda FlyBosnia’nın bir süredir ilk gelir getiren uçuşu oldu.

Saraybosna ve Riyad arasındaki rota, şu anda FlyBosnia’nın web sitesinde biletlerin satın alınabileceği gösterilen tek rota. Görünen o ki, havayolu öngörülebilir gelecekte charter uçuşlarına daha fazla ağırlık verecek.

Yakın zamana kadar FlyBosnia, Londra-Luton dahil olmak üzere çeşitli tarifeli rotaları işlettiği iki Airbus A319 uçağından oluşan bir filoya sahiptiBir zamanlar, havayolunun Zürih ve Moskova’ya uçma planları bile vardı.

Ancak tüm bunlar pandeminin patlak vermesiyle suya düştü. FlyBosnia, Şubat 2020’den bu yana tarifeli bir hizmet yürütmedi. 2020 yazında Litvanyalı bir ACMI şirketinden kiraladığı bir uçakla bazı hizmetleri gerçekleştirdi, ancak daha sonra 2020 sonbaharı ve kış boyunca yeniden kış uykusuna yattı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Burası Cankut beyin mi acaba

    Cevapla