featured

ABD’de dağıtım başladı; Kanada’ya ise ilk sevkiyat ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği Covid-19 aşısının dağıtımına başlandı. Dağıtım tesislerine ulaşan aşılar ilk önce sağlık sektörü çalışanları ve huzurevi sakinlerine uygulanacak.

Ortalama -70 derecede saklanması gereken BioNtech/Pfizer aşısının dağıtım işlemini ise FedEx üstlenmiş durumda. Ülke çapındaki dağıtım sitelerine 630 aşı paketi dağıtan FedEx Express’in Amerika’daki operasyonlarını yöneten Richard W. Smith de “Bu tarihi bir gün” dedi.

Smith ayrıca titizlikle yürütüldüğünü belirttiği dağıtım operasyonunda özel kıyafetler giyen çalışanlarının “hızlı bir şekilde aşıyı dondurucu kutulara yerleştirdiğinden” bahsetti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), cuma gecesi, Hastalık ve Kontrol Merkezi (CDC) ise pazar günü Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısı için onay vermişti.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, gerekli olmadıkça Beyaz Saray çalışanlarının ve kendisinin hemen koronavirüs aşısı olmayacağını duyurdu.

Covid-19 salgını, ABD’de 300 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

ABD, şu ana kadar en az 50 milyon kişinin kullanımı için Pfizer’in ürettiği aşıdan 100 milyon sipariş etti. Ülke ayrıca, Moderna firmasının ürettiği aşıdan da 200 milyon alınması için anlaşma sağladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir