featured

Bir devrin sonu : Son üretilen A380 uçağı ilk uçuşunu yaptı

Dün, Airbus A380 projesinin son üretimi olan A380 (MSN 272) boyanması için, üreticinin Hamburg Finkenwerder fabrikasına giden ilk uçuşunu tamamladı.

Airbus, A380 Plus ile satışları yeniden canlandırma girişiminin başarısız olması nedeniyle A380 projesinin fişini çekeceğini açıklamasının üzerinden iki yıldan fazla zaman geçti. Ancak, son üretilen 5 uçağın gelecek yıl teslim edilmesi Emirates’e bağlı.

Evvelki gün, Boeing’in Seattle-Everett fabrikasında üretilen son Boeing 787 de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Şimdi sıra A380 ile Airbus’da.  Toulouse’da ilk test, kalkıştan vaz geçme (aborted takeoff) testiyle başladı.

Sonra uçak, saat 13:00 civarında, Toulouse’dan kalktı. A380, tesisten ayrılmadan önce üretenlerini selamlamak için sevimli bir kanat çırpışları ile alçak uçuş yaptı. Daha sonra Almanya’ya uçmak için Fransız ve İsviçre hava sahasından geçti.

43.000 fitte seyreden uçak, 3 saat 10 dakikalık bir uçuş süresi sonunda saat 16:10 civarında Hamburg-Finkenwerder Havaalanına indi. Uçak, F-WWSH tescil ismi altında uçtu.

Bugünkü uçuş, üretici Airbus için A380’in sonunun başlangıcını işaret ederken, tipin yakın zamanda göklerden kaybolması pek olası değil. Emirates, bu uçağı 2022’de teslim almaya hazırlanıyor ve emekliye ayrılmadan önce onu yıllarca kullanacaktır.

Emirates daha önce , göklerin devini 2030’ların ortalarına kadar çalıştırmayı planladığını açıklamıştı. Havayolu, A380’leri bu yaz sezonunda 18 noktaya uçurmayı planlıyor .

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ewr CMcXMAcM234 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ewr CMvWgAYbkT8

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir