featured

A320 ön iniş takımı (Steering) 90° dönük olarak iniş yaptı. Pistte kaldı

Endonezya Batik Havayolları’na ait PK-LUT tescil isimli A320 uçağı 6 Mart 2021 günü, ID-6803 sefer sayısı ile Jambi’den Jakarta’ya Endonezya iç hat seferi için Jambi havalimanından havalandı. Uçakta 6 ekip ve 117 yolcu olmak üzere 123 kişi vardı. Uçak burun iniş takımında bir sorun nedeniyle 3000 feet irtifada sabit kaldı. Arıza düzelmeyince ekip geriye dönmeye karar verdi ve kalkışından 25 dakika sonra Jambi’ye iniş yaptı.

Burun tekerlekleri (Steering) 90° sola dönük kalmıştı. Burun tekerlekleri pist yüzeyine değince oluşan kazıma nedeniyle lastikler patladı ve jantların ¼ ü tıraşlanarak yok oldu. İnişi seyredenler burun tekelerlekleri piste değdikten sonra kıvılcımlar ve duman çıktığını gözlemlediler.

Pist üzerinde kalan uçağın ekip ve yolcuları getirilen merdivenler yardımıyla uçaktan alınarak terminale getirildiler.

Burun tekerlekleri 90° dönük olarak inmek zorunda kalan bu kaçıncı Airbus A320?

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Batik A320 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Batik A320

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Yerli ve milli dikme lazım piyasaya belli, messier, bugatti yan yatti çamura batti.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Havalı bir atış yapmışın ama karavana olmuş…

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Shock absorber i söktügün gibi takacaksin.90 derece kaydirirsan sonuç bu olur.

    Cevapla