featured

TARİHTE BUGÜN… Birgen Air’e ait Boeing 757-225 tipi yolcu uçağı Atlas Okyanusu’na düştü.

Bir charter şirketi olan Birgen Air’e ait Boeing 757-225 tipi uçak bundan 23. yıl önce 7 Şubat 1996 tarihinde Almanya’nın Berlin ve Frankfurt şehirlerine uçmak üzere Dominik Cumhuriyetinin Puerto Plata şehrindeki Gregorio Havaalanı’ndan 180 yolcu ve 9 mürettebat ile kalkış yaptı.
Kalkışından 5 dakika sonra Birgenair’e ait 301 sefer sayılı uçak Puerto Plata’nın 26 km kuzeydoğusunda Atlas Okyanusu’na düştü.Kazada yaşamlarını yitiren yolcular ile birlikte Kaptan Ahmet Erdem, Kaptan Muhlis Evrenosoğlu,  İkinci pilot Aykut Gergin, kabin ekibi; İhsan Çolak, Burcu Kuzey, Afet Aslan, Binnaz Banal ve teknisyenler; Necdet Kürtül, Cüneyt Aktürk, Ayhan Poturna ve Hakan Caymaz’dan oluşan uçuş ekibini AirlineHaber ailesi olarak özlem ve rahmetle anıyoruz.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ sdr1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Mekanları cennet ruhları şad olsun.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Rahmetli Aykut Gergin uçuş mühendisi değil, ikinci pilot olarak uçuyordu. Zaten B757’lerde uçuş mühendisi yoktur. Sefa bey böyle bir hatayı nasıl yapıyorsunuz?

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      THY de hiç B757 olmadı. Bu nedenle editör arkadaş resimde uçuş mühendisi yazdığından unvanı aynen koymuş.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Biraz daha yumuşak uyarsanız daha iyi olurdu.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      yanlış biliyorsun kardeş.Bilip bilmeden saldırma hemen.Resimdekıler aynen doğrudur.Aykut Gergin uçak mühendisi.Muhlis evrenesoglu da ıkıncı kaptandı.

      Cevapla
  3. Tarih yanlış! Keşke araştırsaydınız
    Birgenair Flight 301, Puerto Plata’dan saat 23: 42’de ayrıldı. Birkaç dakika sonra uçak ters çevrildiğinde saat 23: 47’diydi. Tarih 6 Şubat. O olayı yaşayan bir aile olduğumuz için üzüntü duyduk.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Başınız sağolsun 6 Şubat 23’47 civarı oluyor kaza. Editör 7 Şubat yazmış çok problem değil. Önemli olan kazayı hatırlatmak ve hayatını kaybedenleri anmak

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ya adamlar kazayı anmış. dakika farkı hatası yapılmış. Sanırsın maç oynanıyor. Çok ilginç milletiz yahu

      Cevapla