featured

Bir kabin memuru uçuş görevine nasıl hazırlanır?

Bir kabin memuru, üst üste bir çok bacak yapıp yorgun düşmüş olsa da işine sıkı sıkı sarılarak yorgunluğunu yolcuya yansıtmadan, güler yüzünü göstererek görevine devam etmek zorunda.
Ancak, günümüzde kabin memurları bu konuda oldukça başarısız . Havayolu şirketlerini seçerken bile hangi destinasyonlara uçtuğu bakılarak tercih ediliyor . Amaç gezmek olmamalı. Lüx otellerde kalış sebepleri bir sonra ki bacakta yolcusuna daha iyi bir hizmet sağlamak. Ancak çoğunluğun düşüncesi dış meydanda ki kalış amaçlarının “GEZMEK” olduğudur. Yurt dışına çıkan çoğu kabin memuru gezmekten bir hal olup dönüş bacağında çağrı butonlarını bile görmemektedir . Bu duruma çare bulması gereken yerde kabin hizmetleri başkanlığı. Bir çok firma iç denetim adına yatılarda ki personelini çift kişi yatırıyor . Burda amaç tasarruf değil iç denetim . Dönüş bacaklarında alkol ölçer ile ekipler ölçülebilir . Bunlar tabiki bir öneriden öteye geçemez .
Sonuç olarak unutulmaması gereken başlıca husus, kabin görevlililerinin yolcular olduğu için orada görev yaptığıdır . Ve yolculara gereken önemin verilmesidir.
Emirates kabin memurlarından uçuş öncesi hazırlık videosunu hep beraber izleyelim…

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Durup durup aynı konulara dönülüyor. Artık ilgi çekiciliğini kaybetti Ayrıca genelleme son derece yanlış! Her havayolunun kabin ekibi bakım-ünfiorm talimatları farklıdır. Video haber çok eski, örnek olmamaıydı. Herhalde haber-konu sıkıntısı var.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Barlarda deli gibi içenlerden bahşediyor olsa gerek. İçip içip shangri-la oteldeki gibi olaylarla bizleri itibarsızlaştıranlardan….

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Genelleme yanlış ama doğruluk payı yüksek. Özellikle Pegasus ve Onur’dan gelenler bu zihniyette. Acı ama gerçek.

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Sen ne diyorsun yataktan çıkamayıp lobiye inemeyenler var ekip komple bekler hanımefendiler gelmez.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Ekiplere otele gittiklerinde elektronik kelepçe takılabilir. Oda dışına çıkınca direk khb’ye bilgisi gider. Dönünce doğru savunma yapmaya. Olur mu? Nasıl çözüm ama? Dönüşte chime’a bakılmıyomuş. Nerdeymiş bu? Yorgunluk varsa da o yorgunluğun başka sebepleri var. Onların da neler olduğunu işin içindeki herkes gayet iyi biliyor zaten. Sizden bir de kabin memurları fazla maaş alıyor, maaşları derhal asgari ücret seviyesine çekilmeli gibi bir haber bekliyorum yakın zamanda. O konuya daha değinmemişsiniz hayret. Hadi çalışsın parmaklar.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yazıdaki mantık genele uymaz ancak bu yazılanlara göre hareket eden yok mu derseniz var…İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak lazım. Bir kabin memuru olarak tüm arkadaşlarımı savunacak değilim.

      Cevapla
  6. 6 yıl önce

    O değil de makyaj insanı nasıl değiştiriyor ya :)

    Cevapla
  7. Yorum yapmayin ciddiye alacak kendisini, sadece dikkatimden kacmadi birsuredir kabin ekiplerine giydiriyor. Cok mukemmelliyetci insanda hep kabin ekiplerini hatali buluyor. Bak senin yazinda basarisiz daha yazma , yada yerine baska biri gelsin.

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Yeni ülkelere gidişte bu doğru. Tabii ki etrafı görmek gezmek isteniyor ama dediğiniz gibi abartmamak lazım. Dinlenme zamanından çaldığınızda uçakta hoşaf gibi servis yaparsınız.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Hangi gezmek? Yatı sürelerinden haberiniz yok mu? Dönüş seferi öncesi uyumaya bile zaman olmadığı için kaptanlara mümkün olduğunca kokpit içi istirahat düzenleyin maili atılırken (Er dönüşleri özellikle) kim geziyor da yolcusuyla ilgilenmiyor? Chime cevaplama süreleriyle ilgili kaç şikayet vardır? Khb bu konunun üzerine gitmiyor bile artık çünkü yolcumuzun şikayeti yok. Bu haber değil, açıkça iftiradır. Bilgi sahibi olmadan yazılmış bir fikir yazısıdır. Yazık.

    Cevapla