featured

AIRLINEHABER SİTESİNİN ÇÖKERTİLMESİNİN SALDIRI OLDUĞU NETLEŞTİ

Değerli Okurlarımız;
Bu sabah saat 08,30 da haber akışımıza başlarken,sitenin açıldığını ama haberlerin ve resimlerin birbirinin içine girdiğini gözlemledik. Tabii ki hemen sunucu hizmet aldığımız firmayı telefonla arayarak sorunu anlattığımızda, sitede saat 03,00 civarında çalışma yaptınız mı sorusuna muhatap olduk. Tabii ki o saatte bizden kimsenin sitede olmadığını ve haber akışımızın akşam saatlerinde bitmiş olduğunu söyledik.
Sunucudan aylık yedekleme hizmeti aldığımızdan ve en son yedeklemenin 19 Ekim 2018 tarihinde yapılmış olduğu bilgisini bize vererek,  19 Ekim itibarı ile siteyi yeniden yükleyebiliriz diye cevap verildi. Tabii ki 19 Ekim İle 28 Ekim arasındaki haberlere ve yorumlara ulaşılması mümkün olamadı.
Sorunun nereden kaynaklandığını bulmaya çalışan teknik ekipler, saat 03,00 civarında siteye girildiğini belirlediklerini ve siteye girenleri görebilmelerinin mümkün olmadığını ilettiler.
Bu nedenle tüm şifreleri ve FTP bilgilerini tekrar yeniledik ve ekstra güvenlik tedbirleri aldırdık. Şu anda ki haber sitemizde bu nedenle 19 Ekim 28 Ekim arasında ki haberler ve köşe yazılarına erişemedik. Sitemiz yedekleme den geriye döndürüldü ama geçen hafta ki hiç bir haber ve köşe yazısı ve tabii ki altına atılan yorumları geri getiremedik.
Bu tür çirkin ve ahlak dışı saldırı umarım Türkiye’den yapılmamıştır. Bizim çalışanlardan yana olan yayın anlayışımız kimi rahatsız etmiş olabilir ki. Siyasi haberlerin yayınlanmadığı ve sadece havacılık içerikli haber akışının yanı sıra köşe yazarlarımızın görüşlerinin dile getirildiği ve çalışanların sesi olmayı prensip edinmiş sitemizin düşmanı neden olsun ki diye düşünüyoruz. Umar ve dileriz ki saldırı yurt dışı kaynaklıdır.
Köşe yazılarımız ve yayınlandığı halde silinen haberlerin aslı bizde olduğundan tekrar yayınlayacağız. Ancak yazılardan da önemli olan yüzlerce okur görüşünü içeren yorumları kaybetmek üzücü olmuştur.
Bu nedenle,elimizde olmayan nedenlerle yayın akışımızda olan aksaklık ve veri kaybından ötürü özür diliyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

29 Yorum

  1. 6 yıl önce

    airline ailesine çok geçmiş olsun. bu kadar şerefsizce haysiyetsizce, davranmanıza gerek yok, airline haberin ,işlediği ve sizi rahatsız eden yada size batan bir haberi varsa delikanlı gibi ara,de ki ; şu haber bir yerimi rahatsız etti, yada şu haber doğru değil.!! ya da sizin haber varlığınız beni, bizi rahatsız ediyor, delikanlı olan bunu yapar. olmayan şerefsiz yolu seçer,portalın akışını keser, havacılık sektöründe en çok takip edilen airline haberi sabote eder. Bunlara gerek yok insan olamıyorsanız adam olun onu da beceremiyorsanız biraz delikanlı olun.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Adam iyi ki iki gune imzalanir dedi. Bu sene imzalanir dese 2019 bekler bunlar.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Ulasamadiginiz haber ve linki. Ustelik tum yorumlariyla. Bu haberi pas gecmisler sanirim :)
    https://www.airlinehaber.com/teknik-a-s-sozlesmesi-bitti-gibi/

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Bu haberin içeriğini paylaşırmısın. O haberi ben yazdım inkar eden yok ki. İçeriği kopyaladıysan ver ki tekrar yayınlayalım.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey paylaşır mısın ne demek?
      Haber duruyor işte sizin veritabanınızda. Anlam veremedim bu hack olayına.

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Linki at ve diğer okurlarda paylaşsın . Ben linke tıkladığımda açılmıyor aç bana yolla açabiliyorsam çok memnun olurum

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sik kullanilanlara eklemis de arkadas. Yorumlar ucmus. Sizin haber oldugu yerde duruyor da linki biliyorsan ulasiyorsun.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Buyrun Editor Bey. Linke tıkladığınızda açılması gerekiyordu. Sorun haber veritabaninizda hala mevcut fakat anasayfada gözükmüyor.
      Değerli Teknik A.Ş çalışanları;
      Temmuz 2018 de başlayan Toplu İş sözleşmesinde sona gelindi.
      Bu hafta bilgilendirme olarak yazdığım ve mantıklı bir istek yaparak (Tıklayın) bizzat İlker Aycı beyle mutabık kaldığımız Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarında oluşan enflasyon farkının sene sonuna kalınmadan verilebilmesi konusunun kabul gördüğünü şimdiden söyleyebilirim.
      Sadece bir kaç maddenin kaldığı Toplu İş sözleşme görüşmeleri, sanırım Cuma veya Cumartesi bitebilir deniyor. Kesin rakamı bilemesem de, tarafıma gelen bilgide İlker Bey’in devrede olduğu ve Tekniği mağdur etmeyin diye talimat verdiği bilgisini almış bulunmaktayım. Şimdiden hayırlı olsun…
      NOT/ Sözleşme sonuçlarının ne getirip ne götürdüğünü,beklentileri karşılayıp karşılamadığını yine bu sayfalarda birlikte değerlendiririz.

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Bakın Cuma veya Cumartesi bitebilir demişim. Bitecek değil. Şimdi ben böyle yazdım diye sendika yönetimi kapris yapıp sözleşmeyi uzatabilir mi sizce ? Nede olsa imza yetkisi onlarda. İmzamayıp uzatsa işveren ne diyebilirim. Ben onların yerinde olsam grev kararını alıp beklemeye geçerdim.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ben de onların yerinde olsam 29 Ekim’de grev yapma kararı alırdım, tabi sendika olarak çalışanın hakkını aramak gibi bir amaçları varsa.

      Cevapla
  4. 6 yıl önce

    yav kim sallar uyduruk toplu is sozlesmesi haberlerini. sefa bey sen sozunun arkasinda dur hani cuma cumartesi tamamdi bu is??

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Öz hakiki gerçek kebabçı derneği savunucusu kardeş hoş geldin

      Cevapla
  5. Her ne olursa olsun, TİS sürecinden dolayı yapılan haberlerle şirketin prestijine zarar verilmesi ve yöneticilerine yapılan bel altı yorumlara onay verilmesinden dolayı site bir teknisyen tarafından hacklenmiş olabilir.

    Cevapla
  6. Bu isi sevmedim,

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Sefa bey keşke gün vermeseydiniz,

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      ben gün vermedin ki.Keşke verebilsem. Bana iletilen üst düzey yetkili tarafından söylenen haberi paylaştım. Ancak imza bende değil ki. Sendika bir istek de ısrarlı olur iş bitmez.İmzalamaz

      Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Tis görüşmelerinde son durum nedir Sefa bey.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Keşke bilebilsem. gizemliler

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey sagdan soldan kulaginiza hic bir bilgi gelmedi mi? En azindan hafta sonu toplanti oldumu olmadi mi?

      Cevapla
  9. keşke haber olsaydı da yanlış yazılmış olsaydı. Sendika değil sanduka ses mes yok.

    Cevapla
  10. Acaba sendika ile ilgili olan haberler asılsız çıktıda siz mi eski yedeke döndünüz sefa bey?

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Doğrular batıyor bazılarına

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Yurt disi kaynaklida olsa yurtici kaynaklida olsa kimin yaptigi – yaptirdigi belli. Fazla soze gerek yok.

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Sifre 1 2 3 4 5 miydi ?

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Dışarıdan saldırı olacağını sanmıyorum çünkü silinen şeyler nokta atışı yapılmış demek ki birilerinin canını sıkmışsınız

    Cevapla
  15. Kimi rahatsız etmiş olabilir ki acaba ben bulmadım dometes toptancıları yada öz gerçek hakiki kebapçılar derneği olabilir mi acaba

    Cevapla