featured

Kaptan Pitot Tüp Kılıfları Takılı Vaziyette Kalkış Yaptı

Malaysia Airlines’a ait  Airbus A330 Avustralya Brisbane’e geri döndü. MH134 Sefer sayılı uçak 18 Temmuz 2018’de kalkışta hava hızı göstergesi arızası nedeniyle Kuala Lumpur’a gidemedi. Yerel saat ile 23.31’de havalanan uçak pitot kapakları ile kalkış yaptı ve hız kaybı olduğunu rapor etti. Havada yakıt boşaltan uçak 40 dakika sonra Brisbane’a teker koydu.
Yolcu raporlarına göre uçak çok sert bir şekilde indi ve aniden pistte durdu. Görünüşe göre ekip, iniş hızını ölçemedi ve burun tekerine zarar verdi..
İniş sonrası yapılan duyuruda; kaptanın anons yaparak taxi yapamayacaklarını ve Terminal’e çekilmek üzere Tow aracı bekledikleri açıklandı.
*Uçaklarda yaygın olarak kullanılan pitot tüpü, statik sistemlerle dinamik basıncın IAS (Indicated Air Speed) çevrilmesinde kullanılır.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ c0224c60 screen shot 2018 07 21 at 9.27.17 pm Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ f88f52f0 screen shot 2018 07 21 at 9.36.07 pm

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir