featured

THY PİLOT ADAY ADAYININ İSYANI

Değerli okurlarımız;
Biraz önce THY’nin pilot aday adayından bir mail aldık. Yine hiç kelimesine dokunmaksızın aynen yayınlıyoruz.
Sefa Bey
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.
Türkçe olarak yayınlanan havacılık siteleri içerisinde bir tek sizi ve sizin sitenizi takip ve takdir etmekteyim. Bu konuda beni anlayacağınızı düşünerek bunları yazmaktayım. Ben THY Akademi sürecinde olan ve yapılacak DLR sınavına hazırlanan bir pilot aday adayıyım. Bu süreçte ve muvaffak olursam eğer meslekteki süreçte kafamızın rahat olması gerekir değil mi? Fakat hiç öyle değil. Mevcut yönetimin dayatarak uyguladığı yöntemleri kamuoyu olarak üzülerek takip etmekteyiz. Fakat bu büyük sorunların yanında benim ve yalnız olmadığımı düşündüren söylemlere sahip diğer aday arkadaşlarımın bir konu hakkında daha şikayetleri var.
THY Akademi’nin artık yerli kaynakları kullanarak işletildiğini ve hizmet verdiğini bildiğinizi varsayıyorum. Hal böyleyken sözleşme bedelinin hala EURO cinsinden alınması ve Euro’nun gün geçtikçe artması bizim motivasyonumuzu kırmaktadır. TL kazanıp Euro ödemek fikrini kime sorsanız zalimce ve ranstal olduğunu size söyler. Bana öyle geliyor ki THY bu konuda win-win felsefesini benimsemiştir. Hem verdiğini eğitimle (açılan akademinin kalitesi de tartışılır durumdayken) pilot açığını kapatacak hem de bu konudan ne yazık ki rant elde etme peşindedir.
Sayın yetkili, Şubat 2018 itibariyle bu 140,000 Euro’luk taahhütnameye -ki şu sıralar 160,000 Euro olduğuna dair söylemler var- imza atmış biri gün itibariyle daha şimdiden ekstra 120,000 TL’lik bir borcu daha sırtlanmıştır. Yani bu kişi artan döviz kurundan kaynaklı bu ekstra borcu kapamak için yaklaşık 22 ay daha kurumda çalışması gerekmektedir.
Soruyorum size; yeni mezun bir F/O uygulanan FTL’ye mi yansın yoksa maaşının artan ve düşmeyeceği çok aşikar bir kesintisine mi yansın? Böyle bir ortamda bu kişiden çevresel faktörleri elemine edip sağlıklı bir hizmet vermesi beklenir mi?
Sizden isteğim lütfen bu konuda bir farkındalık uyandırınız. Bizler bu borcun belirli bir kur değerine sabitlenmesini veya Türk Lirasına çevrilmesini talep etmekteyiz.
Yazımı lütfen adımı afişe etmeyiniz diyerek bitiriyorum
 Saygılarım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

63 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Akademinin 160bin euro ücreti fazladır, azdır, maliyetleri yüksektir, bankamatik memurlarına maaş yetiştiremiyorlardır vs. vs. binlerce sebep bulabilirsiniz. Ama akademiye gönüllü olarak yazılan arkadaşların gözardı ettiği bir konu var. Sizler cebinizde bir lira dahi olmadan, sadece kişisel yetenekleriniz test edilerek bu yola başlıyorsunuz. Oysa akademi için geç kalmış ya da sadece tercih etmediği için başvurmayan insanlar önce bu miktarları çalışarak kazanmak zorunda ve yolun sonunda herhangi bir iş garantisi de beklemiyorlar. Ayrıca siz okurken cüzi de olsa bir maaş alıyorsunuz ve yine bu insanlar kendilerini ve varsa ailelerini de eğitim süresi içerisinde geçindirmek zorundalar. Yani sizin taksitle yıllar içinde ödediğiniz ücreti bu insanlar yıllarca çalıştırarak biriktirip peşin peşin harcıyor. Şimdi düşünmeniz gereken, akademi yöneticileri geri ödeme sürelerini ve döviz cinsini hesaplarken bunları göz önüne alıyorlar mıdır? Ya da almamalılar mı?

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Hadi hali hazırda F/O olanları anlarım da sen hele bi DLR´ı geç CRM´ı geç. THY´ nin pilot ihtiyacı bitince millet para istemem yeter ki alın diye kapısında yatıcak.

    Cevapla
  3. Bence bu tür söylemler tamamen THY’yi karalamaya yönelik.
    Madem o kadar kötüymüş, niye yırtınıyorsun THY’ye girmek için?

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    thy kimsenin kafasına silah dayamıyor aman gelin bizde pilot olun diye. isteyen geçer sınavları kurulları atar imzayı alır eğitimi pilot olur. istemeyen almaz. neyin kafasındasınız ?

    Cevapla
  5. Herkese iyi geceler
    Ben Can bu yıl denizcilik lisesinden mezun olacağım ve üniversite imtihanlarına gireceğim ama thy açtığı akademiye girebilmek icin
    belirlenen mühendislik bölümlerinden lisans,önlisans mezunu olmak gerekiyor bu bölümlerin mühendislik olması şartmıdır başka bir bölüm olamazmı thy nın açtığı bu kurslar bi ücret talep ediliyormu bende çoğu pilot adayı arkadaşlarım gibi pilot olmak istiyorum lütfen rica etsem beni bilgilendirirmisiniz ?

    Cevapla
    • Merhaba,
      Belirlenmiş bir bölüm yok. Herhangi bir önlisans/lisans (örgün / açıköğretim) mezunu olmak yeterli.

      Cevapla
  6. 6 yıl önce

    TL üzerinden borçlandırılıp maaşından daha yüksek tutar keserek borç 5 yılda bitirilse. 10 yıldan önce ayrılmak isteyene Euro üzerinden yüklü bir tazminat ödeme şartı getirilse daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

    Cevapla
    • 10 yıldan önce ayrılmak istemesinin de bir anlamı olmuyor yani tazminat getirilince. Bence öyle olması mantıksız olur.

      Cevapla
  7. Kardeşim girme Dlr’a sen. Crm de elenirsen zaten bu kafayla.

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    ‘arkadaşlar konunun özünden uzaklaşıyoruz, şöyle ifade edeyim : Kabin amiriyle aynı paraların alınacak olmasının tek nedeni eğitim borcu. Bu borçta uzun yıllar devam edecek hatta işler yolunda giderde zamanında kaptan olunursa, kaptanken dahi devam edecek. Euro arttıkça kesintide artacak.
    Konunun özüne dönersek konunun başlığı nedir? Akademi sözleşme şartları.
    Yani burada tartışılması gereken akademi ile diğer uçuş okullarını (yurtiçi/yurtdışı) kıyaslamak.
    Bakın macaristanda 30 küsür bin eurolara atpl alıp dönenler şu an çalışanlar var diyorum. Üstelik bu adamlarda burada eğitim alanların sahip olamayacağı EASA lisansıda var. akademi gibi 10 15 sene bağlayıcı bir sözleşmeleri yok, istedikleri zaman istifa edip başka şirkete gidebilir ya da isterlerse mesleği komple bile bırakabilirler. Parayı peşin ödedikleri ya da tl cinsinden kredi çekip ödedikleri için kur riski gibi bir durumları da yok. Tip eğitim ücretlerini yine döviz cinsinden ve maaşlarından kesiliyor.
    Şimdi mantıklı düşünürsek, akademi bize ne sağlıyor? İş garantisi, eğitim sırasında cüzzi bir maaş ve ssk. Karşılığında ne istiyor 140bin euroluk bir borç ve zorunlu çalışma süresi içeren bir sözleşme.
    Dışarıdan alınırsa ne oluyor. 30 bin euro atpl hadi 10 bin hata payıda ekleyelim 40 bin euro eğitim ücreti. Döndüğünüzde iş garantiniz yok, okurken maaş almıyorsunuz. İş bulursanız ekstra bir tip ücreti sözleşmesi hadi buna da aşağı yukarı 40 bin diyelim. maliyet nedir 80 bin euro ve kur riski yok.
    Şimdi A kişisi akademiden eğitim aldı geldi, B kişisi dışarıdan eğitim aldı geldi.
    Aynı anda başladılar diyelim ikisinin maaşları arasında aylık 1000 küsür euro fark var.
    Euro arttıkça TL cinsinden farkta açılıyor.
    B kişisi varsa eğitim borcu kredisini vs tip parası ödemesini muhtemelen 3 senede falan tamamen bitirecekken, A kişisi 10 yıl boyunca ödemeye devam edecek.
    B kişisi daha iyi bir fırsat bulduğunda herhangi bir başka firmaya gidebilecekken A kişisi için böyle bir şey ihtimal dahilinde değil.
    Yani aslında A ve B kişileri aynı şirkette birebir aynı işi yaptıkları halde A çok daha az para alacak.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    160 bin Euro nun dökümü nedir ? gazeteci olarak akademiyle bağlantı kurup bu 160 bin Euro nun dökümünü sorabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile temel uçuş eğitimi, eğitim süresi boyunca kalacak yer ve yemek, eğitim süresi boyunca alınan maaş (ki bu eskiden asgari ücrete yakındı ama şimdi artırılmış diye biliyorum) , tip eğitimi ve bu eğitim boyuncaki maaş dersek ortalama olarak 110 120 bin Euro ları geçer zaten. yurt dışında 40 bin Euroya atpl alınıyordur elbette ama yurt dışında barınma ve yemek ulaşım vs. masrafları ne kadar tutar ? tip eğitimi ne kadar peki ? bunları da düşünün. gazeteci olarak böyle bir haber yapıyorsanız lütfen bu 160 bin euronun dökümünü de haber yapın.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Aslında olay çok basit, öyle bir borçlandırayım ki 10 sene boyunca ayrılmayı aklından bile geçiremesin. Peki oldu ya bu insanların bir kısmına bu iş uymadı, mutsuzlar ayrılmak istiyorlar o zaman ne olacak? Zorla çalıştırdığın psikolojisi bozulmuş insanlarla nasıl olacak bu iş? Nerede kaldı uçuş emniyeti? Elbetteki hayrına pilot yetiştirmeyecek TK ama bu konularda daha mantıklı davranmalı.
    Burada yazanların çoğunun pilot olduklarını sanmıyorum. Gerçekten pilotlarsa vah ki ne vah. Daha empati kurup karşıdakini anlama yetisi bile olmayan. Ben çektim sen de çek diyen insanlardan çok pilotlu kokpit ortamında CRM başarısı beklemek, takım çalışması beklemek imkansız. Benden size tavsiye siz dışarıdan da bu eğitimi parayla falan almayın zaten bu mentalite ile süreçte elenir işsiz kalırsınız.
    Bu arada iş garantisi diyen arkadaşlara tavsiyem KPSS çalışıp devlet kadrolarına başvurmaları. Havacılıkta garanti diye bir şey yoktur. En basitinden sağlık kontrolünden kalarak bir anda mesleğe veda ihtimaliniz her an var. Eğitimde başarısız olup atılma ihtimalinden bahsetmedim bile.

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Herkesin haklı olduğu kısımlar var :/

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Site yetkilileri bir önceki arkadaşın yorumunu neden sildiniz?
    Size gelelim B737CPT inşallah sadece trolleme amaçlı bu nicki almışsınızdır aksi takdirde sistemin aksaklığını bu denli kibar ve kendince anlatmaya çalışan birine bunları yazabilen birinin uçurduğu uçakta olmak istemem. Bırakın olmayı üzerimden geçsin bile istemem. Bu zihniyetten çok sıkıldık arkadaşın dediği gibi çok benzer açıklamalara her gün maruz kalıyoruz. Neden hasta ruhlu olsun bu genç arkadaş? Fikirlerini belirtti ve sağolsun Sefa Bey yayınladı diye mi? Ülkenin sade vatandaşının fayda getirisi değerlendirmesi size mi kalmış? Siz kim olduğunuzu sanıyorsunuz? Eğitecekmiş maaş verecekmiş sanki babasının hayrına. Sen kimsin beyefendi ya? İntiba karalama değil az mantıklı düşünürseniz zaten bu sorunun giderildiğinde şirketi intibasını yükseltecek bir şey olduğunu anlayacaksınız. Nankörmüş. Sana ne beyefendi? Sen kadı mısın? .Terbiyesizmiş. Sen ahlak masası mısın? Gafilmiş. Asıl sizin ne haddinize bunları yazmak gecenin köründe. İşiniz mi yok? Tek temennim Allah asıl sizi bizden korusun

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Bu hasta ruhlu gençlerden bu ülkeye fayda sağlamasını beklemek nafile.Hadsize bak .Thy onu eğitecek, maaş verecek, yedirecek içirecek ,barındıracak, yetmedi kendi şirketinde işe başlatacak ve o bu şirkete karşı isyan edip birde bunu dillendirerek şirketin intibası karalayacak.Bu tek kelimeyle nankörlük, terbiyesizlikve hadsizliktir.Böyle insanlarda Allah ülkemizi korusun.Ama bu gafilin ne kadar suçu var ise, onun söylediklerine değer verip yayınlayanda aynı oranda suçludur. İsmimi verme ama söylediklerimi yayınla diyen böle bir korkak zihniyetten ne ailesine nede bu ülkeye fayda gelir,yazık . Teşekkür ederim umarım bu yorumumu yayınlayacak cesaretiniz vardır.

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Bu mesajı gönderen kesinlikle çok BÜYÜK NANKÖRDÜR. Thy’ nin yaptığı bu duruma minnet edeceğine şikayet ediyor. Bırak kardeşim yapma ozaman senı zorla kımse o borca sokmuyor hem adam sana para kazandıracak hem cocuk gibi burada ağlayacaksın sen yapma hakkını verebilecek biri yapsın zaten sen yarın düşman olursun şirketine borcun bitince minnet duygunda olmadığı için anında bırakmanın yolunu ararsın şirketini

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Evet sabitlensin kur. Ondan sonra insta pilotlari ki bu akademi de boldur “ kur sabit corba parasina pilot olduk desinler” arkadas git herhangi bir banka ya cek o zaman kredini cevir euro ya trink ode borcunu. Aglama duvarina cevirdiniz. Ya da git al kendi imkanlarinla amerikadan avrupadan lisansini. TL olarak bile yuzde 12-16 bandinda risk grubuna gore kredi cekebilirsin. Ayrica risk grubun yuksek oldugu icin hicbir banka sana dusuk faizle kredi vermez. Hala neydin kafasini yasiyorsunuz. Kendine cok guveniyorsan git al disaridan lisansini…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      ne ağladın arkadaş.Ne bu çekememezlik. Kendine çok güveniyorsan kazan thy’yi

      Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Yapılan yorumlar köleler özgür olmak isteyenlerden nefret eder sözünü ne kadar güzel açıklıyor. Ben para verdim herkes versin kimse rahat etmesin herkes düzenin kölesi olsun. Yazan kişi ne kadar güzel yazmış dlr kurul ve crm geç euro borçlanıp tl öde laf söyleyincede değişik tipler kalkıp laf söylesin. Bu zihniyetle hiçbir şey ileri gitmez yarın bugünlerimizi arar hale geliriz

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Boşver dostum hayatlarında 3-5 kuruş üstü maaş alamayanlar gelmiş burda ahkam kesiyorlar. Onlar herşeye imza atarlar. Ben kalifiye mühendisim ve beş basamaklı maaş alıyorum ama yine de pilotluk cezbedici benim için. Şimdi yarı maaşa pilot mu olayım? Cevabını duyuyorum. “Beğenmiyorsam parayı olma “. Tabi ki piyasa da bir işi beceremeyip üç kuruş maaşa çalışanlar bu paralara havalara uçup pilot olsunlar. Seni de sevdiklerinle uçursunlar. Sözüm yeteneklerine göre hakettiği maaşı alamayan şansız arkadaşlara değil. Cahillere!

      Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Ülkemizde bazı uçuş okullarının 70000 eurodan kapıyı açtığını, iş garantili tip eğitimi dahil 120000 euroyu peşin isteyen okulların olduğunu hatırlatırım. Eğitim boyunca maaş ve sigortan olmadığını da düşünürsek sıfırdan 24-30 ayda tip eğitimini tamamlarken bile maaş almaya başladığın bir yere çok para kesiyolar diye ağlamak komik.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yurtdışında 35bin euro ya atpl alınıyor.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Hem kolay yolu seçecek hem ağlayacak. Yok öyle Dünya.

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Kolay yolu derken? Dlr crm gibi zorlu süreçlere giriyor adaylar. Babasının parası olsa gider millet yurtdışından alır. Nedir bu çekememizlik!

          Cevapla
    • Yıllık Euro artışını göz önünde bulundurmadan 120000euro demek kolay tabi. 140000euro oldu bu arada..
      1500 euro kesiyorlar aylık sabit. Euro 9 tl olduğunda ve Maaşın da 20000TL de kaldığında aynı yorumu yapacak mısınız bakalım.
      İyi uçuşlar

      Cevapla
    • Zaten bu akademiye başvurmasak ve özel sektörde herhangi bir şirkette çalışsak THY’nin vereceği maaşın yarısını bile alamayız. Hiç bu açıdan düşünmüyorlar. 10-15 yıl THY’ye bağımlı olacaklarını düşünüyorlar, zaten THY’nin bir parçası olmak, THY’de çalışmak istemiyorlar mı? Bunun neresi kötü?

      Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Dışarıdan eğitim aldım aynı paraya denk geldi diyenler madem akademi o kadar güzeldi neden dışarıdan eğitim aldınız? Akademiye giremeyip dışarıdan eğitim aldıysanız bu akademi mezunlarının suçu değil.
    Akademiye girenleri TK yoldan çevirip hayrına okutmadı. Pilot ihtiyacı olduğu için ilan açtı o dönemin şartlarına göre değerlendirip başvurdu insanlar. Bugün euro dolar vs. ile şartlar o zamanın çok gerisine düştüyse elbetteki eleştirecekler. Bugün neden akademiye öğrenci bulamıyorlarda şartları gitgide düşürüyorlar? Eskiden sadece belirli mühendislik bölümlerini kabul eden akademi bugün nasıl önlisans kabul edecek duruma geldi? İşte bunlar hep düşünülmesi gereken hususlar. Yüzbinlerce işşiz üniversite mezunu olan bir ülkede akademiye başvuru gelmiyorsa ortada ciddi bir sıkıntı var demektir.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      İmza atmadan önce düşünecekti riskini gelirini giderini. Ne güzel diyorsun işte kimse kolay kolay yiyemeyecegi şeyin önüne oturmaz. Arkadaş oturduğuna göre yiyebileceğini düşünmüş.

      Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Değerli arkadaşlarım. Havacılık camiasının yıllardır içinde olan, yurtiçinde ve yurtdışında verilen uçuş eğitim ücretlerini bilen birisi olarak sizlere çok fazla uzatmadan 2 şey söylemek istiyorum. 1. Ya yalancısınız 2. Ya da çok güzel kazıklanmışsınız

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      THY geçen yıl 100.000 euroya verirken eğitimi bu sene 140.000 euro’ya çıkardı. Sanırım eruo da enflasyona tabi

      Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Bu kadar parayı gerçekten veriyor musunuz yaaa? Ço komiksiniz. Bence sıkıysa hava harp okuluna girin, alın bedava eğitiminizi, sonra bi şekilde istifa edersiniz. Hem orda bi de 3000 saat yazdırırsın, şirkete geçtiğinde kısa yoldan kaptan olursun. Bi de üstüne yeşil pasaportun olur. Daha ne diyim yani.. siz o paraları amorti etmeyi hesaplarken ben altıncı dairemi nerden alayım diye düşünüyorum. Ha bi de geçen bi arkadaşım E 250 almaya gitti, ben de yanındaydım, benim başım kel mi ben de alayım dedim, aldım. Allah akıl fikir versin size. Ha bi de Level 6 işi var, onu da sonra anlatırım artık…

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Bu ülke şartlarında bu imkanı elde edebilmissin hala caz cuz yapıyorsun. Bugün bile değil 160, 200 bine imza atmaya razı 1000 lerce akranin var.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      “Binlerce kişi var kapıda imza atmak isteyen” zihniyetten gerçekten sıkıldık. Kölelik zihniyeti bu.

      Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Degerli Aday Adayi guzel yazmissinda konaklamayi ve yemek masraflarini kim karsiliyor? Ayrica egitim surecinde maas ne kadar? Birde bunlari aciklasana Haaaa birde alnina silah dayayip sana THY de pilot ol diyenmi oldu?

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Bu siteye yakıştıramadığım bir haber. Seviye düşmüş hocam, kusura bakmayın. Döviz ile borçlanma konusu bir problemdir ama metne dökme şekli basit olmuş. Daha düzeyli bir haber yapılabilirdi.

    Cevapla
  24. Boş yapmayalım bunları bilerek imza atıyorsunuz

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Beğenmeyen imza atmasın mantığı nedir ya? Kurun sabitlenmesinin size ne zararı var acaba?

      Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Boylelerini sopayla doviceksin .

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Bu neyin isyanı arkadaş ya ben shui mezunuyum uçuş işletme başkanlığına başvurdum cevap bekliyorum alacağım ücret ortada ama başlangıç için buna da şükür çünkü THY çatısının altındasın elbet zamanla her şey gelişir. Ama genç olarak söylüyorum ki yaşıtlarım çok şükürsüz ve sabırsız. Her şeyin zamanı var ve kurdaki dalgalanmanın da düşeceğini umuyorum ayrıca 10 yıl gençlik için kısa bir süre 10 yıl sonra serbestsin o zaman alacağın ücret belki benim 10 katım olacak biraz da hayatın gerçeklerini görün eminim ki size 100 bin verseler 200 bin yok mu dersiniz

    Cevapla
  27. 6 yıl önce

    Bende bu işe yaklaşık 100-110 bin euro para harcadım ve hala daha işe girişimiz tam garanti değil. 2.5 yıldır uğraşıyoruz. yeri geldi evimizi sattık. bu neyin şikayeti anlamadım. sıfır riskle 15-20 bin tl maaşla işe başlayacaksın, sonra bundan dolayı sana bu imkanları sağlayan şirketine şikayette bulunacaksın. sıfır risk, cebinden metelik çıkmamış, türkiyenin en büyük şirketlerinden birinde işin hazır ama bundan dolayı şikayet ediyorsun. beğenmiyorsan git fabrikaya kaç lira verecekler 3 bin tl ye iş bulamazsın. ben türk hava yollarının yerinde olsam 160 değil 200 bin euro yaparım. böyle bir imkan varken minnet duyacağınıza şikayet ediyorsun.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne minneti acaba? Zaten bin 6 lık elenmeyle seçiliyorsun.

      Cevapla
    • Söylediklerinizin bir kısmına katılmakla beraber bazı konularda saçmaladığınızı belirtmek isterim. Siz kafayı yemişsiniz. Euronun yıllık artışını hesaplayıp da atıp tutun. Olay iş bulmak ya da bulamamak değil, Nereye 110000 euro harcadınız? Bana da söyler misiniz ben de gidip oradan mezun olayım. ATPL frozen taş çatlasın 80 bin euro (Ekstralarla beraber).
      Derseniz ki ben 30 bin euro için Thy ye katlanırım. Eyvallah, saygı duyarım. Olması gereken de odur.
      İyi uçuşlar

      Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Adam gibi haber yapmiycaksaniz bosuna takip etmeyelim bu siteyi, pilot aday adayinin isyaniymis…

    Cevapla
  29. Sen o sureci birak. Cok erken sikayet etmeye baslamissin. Hayatin geri kalani cehennem olur demedi deme.

    Cevapla
  30. Param ile lisans almış bir pilot olarak yazıyorum. Harcadığım para 3 aşağı 5 yukarı THY’nin akademi adaylarından aldığı kadardır. Ben yaklaşık 30 ayda sıfırdan line eğitimini tamamlarken ne bir maaşım ne de bir sigortam vardı. Üstelik ben bu parayı iş garantim bile olmadan harcadım. Hala bu kadar parayı PEŞİNEN harcayıp işsiz gezen arkadaşlarım varken daha akademiye girer girmez sigortalı maaşlı işe giren adayların ülkemiz şartlarının çok üstünde maaşla işe başlayıp çok borcumuz var diye şikayet etmeleri düpedüz aymazlıktır. Üstelik akademiye girmeden özel sektörde mühendis, doktor gibi mesleklerde bile kazanamayacakları paraları tip eğitiminden sonra kazanmalarına rağmen..

    Cevapla
    • Sen o parayı verdin bir kere diye o insanlar da verince mi rahatlaycaksın? Ben az kazanıyorsam başkası da kazanmasın mantığıyla aynı bu.

      Cevapla
      • Ben verdim başkası da versin değil, ben ne verdiysem aşağı yukarı THY de akademiden aynı parayı alıyor demek. İlk cümlede zaten bunu belirtmiştim.

        Cevapla
        • THY akademi hariç olarak konuşursak, Toplam ATPL Frozen size 110000 Euro’ya mı mal oldu ( Type Rating 30000 euro düşersek). Nereye verdiniz o kadar parayı Allah aşkına?, gene de tebrik ederim. Bitirmek de önemli.
          Ayrıca, euronun yıllık artışına bakarsanız yılda 1.5 kat. Hatta daha bile fazla oluyor. Bu gidişle 2020’de Euro 10 lirayı geçtiğinde muazzam bir borcu oluyor THY akademi mezun olanların. Öde Öde bitmez demek istiyorum üzülerek… Ben de o yolun yolcusuyum, malum iş garantisi.
          Durumu açıklamak istedim. İyi uçuşlar dilerim.

          Cevapla
    • 6 yıl önce

      Başkan kandırmışlar seni, ben 50 bin dolara hallettim Filorida’da. Geldim 2 ayda da EASA ya çevirdim. o biçim, 140 bin euro ne la…

      Cevapla
      • orada kalıcağınız yeri nasıl ayarladınız aylık ücretler ortalama ne kadar ve toplam eğitim 6 ay mı sürüyor

        Cevapla