featured

Eurasia Havacılık Fuarı'nın 3. gününden nefes kesen gösteri

Eurasia Havacılık Fuarı’nın 3. gününde Çekya Hava Kuvvetleri’ne ait GRIPPEN JAS-39C uçuşu nefesleri kesti. 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ h66
JAS-39 Gripen Savaş Uçağı Özellikleri
JAS kodu İsveçce “Jakt” (Av), “Attack” (Taarruz) ve “Spaning” (foto-keşif) kelimelerinin başharflerinden meydana gelmektedir. Bunun da manası her “Gripen”in bu üç görevi de yerine getirebileceğidir.
1982’de avionikler dahil bütün sahalardaki ileri teknolojileri kullanarak küçük fakat hakiki manada çok maksatlı bir uçak yapmaktı. Sonraları “Gripen” adı verilen ilk prototip 8 Aralık 1988’de uçuşunu yaptı.
Uçuş özellikleri ve performansı av görevlerinde büyük gereksinim duyulan hız, ivme ve dönüş yeteneği için optimize edilmiştir.
iniş ve kalkışta çok iyi performansın yanı sıra , uçuşta da üstün karakteristikler sağlamaktadır. Üç adet MFD ve geniş açılı HUD’un da bulunduğu avionikler “programlanmış” bir uçuşu mümkün kılmaktadır.
Gripen’in önceki jenerasyon savaş uçaklarına karşı çok daha ileri fleksibilite sağlamakta, işletme masrafları ise örneğin Viggen’inkinin üçte ikisi kadar olmaktadır. Buna rağmen bütün görevlerde daha iyi bir performans sağlamakta, fakat satın alınması ve işletmesi pahalı bir uçak olmamaktadır.
 
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir