featured

Pilot açığını Selçuk kapatacak

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Şen, Türkiye’deki pilot açığını kapatmak için bir uçuş okulu planladıklarını ve bunun için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Şen, Türkiye’deki pilot açığını kapatmak için bir uçuş okulu planladıklarını ve bunun için çalışmalar yapıldığını ifade ederek pilotaj bölümünü aktifleştireceklerini söyledi.
Şen,  “Diğer bölümlerimize gelirsek örneğin pilotaj bölümü için bu sene bir aktifleşme olayı var. Türkiye’deki pilot açığından dolayı ön plana alınan bir mesele olduğu için bizim de, bizim gibi diğer okullarında bu pilotaj bölümüne ağırlık verilmesini istenildi. Biz yeni kurulmamıza rağmen bu pilotaj bölüm ile ilgili çalışmalara başladık. Gerekli altyapı şartları şu an görüşüldü, Selçuklu Belediyesi’nin taahhüt ettiği bir pist yapımı var, onu bekliyoruz şu anda. Bizde bir uçuş okulu açmayı düşünüyoruz şu anda. Pilotaj bölümü de aktifleşecek. Bu tabi biraz süreç alacak ama bu konu ile ilgili iyi ilerlemeler var.
Hem belediyenin desteği hem üniversitenin desteği, askeri üssün de burada olması avantaj hatta oradan bazı pilotlar bize destek olacaklar. Pilotluk eğitimini çok tecrübeli pilotlar verecek. Pilotaj bölümünün aktifleşmesi için büyük bir çaba içerisindeyiz.  Bu bölüme geçen sene öğretim üyesi eksik olduğu için öğrenci alımı yapılmadı. Bu sene tamamlandı, YÖK’e bir dosya hazırlanıyor, öğrenci talebi yapılacak. Şartlar olgunlaşırsa öğrenciler eğitime başlayacak” dedi.

İSTİHDAM SORUNU YOK

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Şen, bölümlerde istihdam sorunun olmadığını söyleyerek konuşmasına şunları ekledi:  “İstihdam durumuna gelirsek, bizim bölümün mezunları hem özel sektörde hem kamu da ciddi bir iş potansiyeli var.
Son dönemlerde havacılık sektörüne önem verilmesi bunu ivmelendirdi. Şu an İstanbul’da yapılan üçüncü havalimanında çok ciddi bir personelin çalışacağı potansiyel var. Sivil havacılığın biraz daha gelişmeye başlaması, ivmelenmesi, sadece bu Türk Hava Yolları ve diğer askeri kuruluşların dışında özel kuruluşlarında bu işe biraz daha ağırlık vermesiyle bu istihdam durumu oldukça geniş.
Tecrübe sınavları diye adlandırdığımız modül sınavlarımız var. Bu modül sınavları geçtikçe istihdam edilen personeller bu sınavları verdikçe  kademe kademe yükselerek iş hayatına devam etmiş oluyorlar. Gerçekten iyi yerlere de geliyorlar. Bu hem bizim verdiğimiz eğitime hem de öğrencimizin kendisine bağlı. Yüksekokullar öğrenci alımını daha önce puan türleri farklıydı mühendislik yada teknik alanlar MF4’ten alırken biz sadece YGS1 puanı ile alıyorduk. Bizim öğrencimizle fakülte öğrencisi arasında hiçbir fark yok.
Yüksekokul ismi YÖK’ün kararıyla fakülteye dönüşecek. İkinci öğretimimiz şu anda yok. İkinci öğretim eğitimi de vermeyi planlamıyoruz. Bu da sırf gelen öğrencinin kaliteli eğitim alması için. İlk yıl olmasına rağmen gelen öğrencilerimizin puanları gayet yüksek.
Uçak gövde motor bakımı daha önce ayrıydı sonra birleştirildi. Yani uçağın hem kendi fiziki kondisyonu hem de uçuş öncesi elverişlilik kontrollerini sağlayacak, yapılması gereken teknik bakımları yapılması ve kontrollerin yapılmasını sağlayan bir bölüm. Eğitim de zaten buna yönelik. Gerçek uçak parçaları kullanılıyor uygulamalı eğitimde”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir