featured

Uçak Yolcusundan Milletvekiline 'Gaz Veren' Mektup

Uçuş görevlisinin üniformasından iç çamaşırının ve göğüslerinin göründüğünü iddia eden yolcu, olayı esefle kınadı.

Geçtiğimiz günlerde Malezyalı bir milletvekilinin Air Asia kabin memurlarının üniformalarının erotik olduğuna dikkat çekmesi üzerine, sık sık Malezya’ya uçtuğunu belirten Yeni Zelanda vatandaşı June Robertson, aynı derdin kendisini de muzdarip ettiğini dile getiren bir mektup kaleme aldı.

Kadın yolcu, mektubunda Air Asia kabin memurelerinin mini eteklerinin boyundan ötürü kendisinin utanç duyduğunu ve diğer havayollarının kadın üniformalarının böyle olmadığını belirtti.

Misal olarak, havalimanının süpermarketinde rastladığı bir kabin görevlisin eğilmesi üzerine iç çamaşırının göründüğünü, bir diğer örnek olarak Yeni Zelanda, Auckland – Malezya Kuala Lumpur uçuşunda bir kabin görevlisinin bluzunun açık yakasından göğüslerinin üst kısmının gördüğünü ve kabin memuru üzerine doğru eğildiğinde ondan ceketini kapatmasını istediğini örnekleyen Robertson, durumu ‘iğrenç’ bulduğunu ifade etti ve ‘korkunç’ olarak niteledi.

Robertson tüm bunlara karşın erkeklerin çok saygın giyimli ve çok profesyonel olduklarını da eklemeyi ihmal etmedi.

Malezyalı milletvkiline şikayetini burada sona erdiren yolcu, ‘Malezya’nın ‘fahişe gibi’ giyinmeyen kadınlarından ötürü sevildiğini’ iddia ederek, Malezya gibi ‘saygın’ bir ülkenin buna nasıl müsaade ettiğini ‘merak etti’.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ let

Geçtiğimiz ay Malezya senatosu vekillerinden Abdullah Mat Yasim, hosteslerin kıyafetlerinin ülkenin İslami köklerini yansıtmadığını savunmuştu.

Yasim, Konu ile lgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Malezya’nın kültürel kimliği İslam’dır. Ülkemizin İslami bir ülke olmasından gurur duyuyoruz. Ancak uçuk hosteslerimizin cinsel kimliklerini öne çıkaracak saygısız giysiler giyinmesi turistlerde yanlış izlenim bırakacaktır. Hükümetin, Malezya’yı güçlü Doğu değerlerine sahip bir Müslüman ülke olarak tasvir edecek yeni üniforma kuralları belirleme vakti geldi.’ demişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir