featured

51. BÖLGEYE UÇACAK KABİN GÖREVLİSİ ARANIYOR

ABD’deki en gizli bölgelerden birine düzenli uçuşlar yapan gizli bir havayolu şirketi,  Nevada, Las Vegas’ta bulunan üst düzey güvenlik önlemleriyle korunan terminale yapacağı operasyonlar için bir uçuş görevlisi arıyor.

ABD hükümetinin varlığı konusunda oldukça ketum olduğu gizli bir havayolu şirketi olan JANET, bazı spekülasyonlara göre ‘yıllardır uzaylılar ve UFO’larla ilgili teorilerle ilişkilendirilen ve oldukça ayrıcalıklı sınıflandırılmış bir Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Üssü olan ’51. Bölge’ye çalışanları nakletmek üzere’ yapacağı operasyonlar için’ kabin görevlisi aradığına dair bir iş ilanı verdi.
İlanda, havayolunun ABD Hava Kuvvetleri’ne ait olduğu ve savunma müteahhidi AECOM tarafından işletildiği bildirildi. Haberin medyaya düşmesiyle yayımdan kalkan ilan, Las Vegas (LAS) McCarran Uluslararası Havaalanı’nda bulunan bir terminalde özel koruma altında olan küçük bir uçak filosu işleten AECOM’un web sitesinde yayımlandı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ aecom ik
İlanda ‘ideal adayın en az lise mezunu olması ve şirket tarafından verilen acil eğitimini ve birinci derece uçuş görevlisi eğitimini geçmiş olması’ isteniyor ve elbette adayın ‘çok gizli devlet güvenlik soruşturmasıyla, ilgili iş yeri erişimine hak kazanması’ gerekiyor.

İlanda ayrıca, adayların ‘olağandışı olay ve durumları (türbülans dahil olmak üzere şiddetli hava koşulları, hava veya mekanik nedenlerle meydana gelen gecikmeler, kaçırma veya bomba tehditleri) ele alırken mantıklı düşünme ve serinkanlı davranabilme yetisine sahip olması’ isteniyor.
Las Vegas Havaalanı’ndan her gün ABD Hava Kuvvetleri’ne ait yolcu jetleriyle 51. Bölge’ye görevli transfer edildiği konusu daha önce Business Insider tarafından haberleştirilmişti.
AECOM web sitesinde yayımladığı ilanda, filonun en az 11 uçaktan oluştuğunu ve JANET olarak anıldığını da belirtiyor. ‘JANET’gizemli bir kadının adı değil; bir akronim; yani İngilizce’de “Varolmayan Bir Diğer Terminal” diye şakası yapılan fakat aslen “Çalışan Taşımacılığı İçin Ortak Hava Şebekesi (Joint Air Network for Employee Transportation)” anlamına gelen cümledeki kelimelerin baş harflerinden oluşuyor. Janet Airlines hakkında bunun dışında çok az şey biliniyor.

JANET’in filosu yarım düzine Boeing 737-600 ve beş turboprop uçaktan oluşuyor.
FlightAware.com’da, JANET için LAS ile Groom Lake arasındaki uçuşları gösteren 51. Bölge’nin temel alındığı bir etkinlik günlüğü mevcut.
İlgili resim

Sitede ayrıca, JANET yolcularını LAS’dan USAF Hava Muharebe Komutanlığının önemli bir hava sahası olan ve 50’den fazla hangarı olan bir tesis olan Tonopah Test Sahası’na ve oradan geri LAS’a taşıyan servis uçuşlarının kayıtları da bulunuyor.
Ayrıca isteyen herkes, Microsoft Uçuş Simülatörü’yle (MFS), ‘gizli bir Boeing 737-700 uçağını‘, ‘resmi olmayan gizli bir havayolunun yeni kaptanı olarak‘ uçurabiliyor ve ‘işçilerini Las Vegas McCarran Uluslararası Havaalanı’ndan (KLAS) sabah uçuşuyla Groom Lake hava üssünetaşıyabiliyor.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ janet planes
MSF, web sitesinde Groom Lake’i, “‘Nevada çölünde, hükümete ait bir arazide bulunan kurumuş  göl yatağı’ hakkında deneysel uçak testleri, tanımlanamayan uçan nesneler, uzaylılar konusunda çok sayıda söylenti bulunan, uzun süre gizli tutulmuş 51. Bölgede yer alıyor. Orada neler olduğunu ancak birkaç yüz kişi biliyor ve onlar da konuşmuyor.” diye tarif ediyor.

aecom flight attendant ile ilgili görsel sonucu
Groom Lake’deki ‘üst düzey gizlilik’le sınıflandırılmış 51. Bölge’nin resmi amacı bilinmemekle birlikte, deneysel hava araçlarını ve ‘Siyah planlar’ için silah sistemleri test etmek üzere kullanılan bir alan olduğu düşünülüyor.
‘Siyah plan’, ABD ve İngiliz askeri birimleri tarafından F-117 Nighthawk gizli saldırı uçağı ve B-2 Spirit gizli bombardıman uçakları gibi çok gizli askeri veya savunma planları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. ABD, bu projelerin varlığını halka duyurulmaya hazır olana kadar reddetti.
Alan 51’in varlığı ise uzun süren sessizliğin sonunda, ilk kez 2005 yılında kamuya açıklandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir