featured

Bu Yıl 'Kabindeki O Sinir Yolcu' Olmamak İçin…

İnsanları ortak bir düşmandan daha iyi birleştirebilen hiçbir şey yoktur… Hele ki gökyüzünde uçan metal bir tüpün içerisine sıkıştırılmış bir dolu insanın, bir anda, o tuhaf davranan yolcuya karşı taraf olması işten bile değildir…

İngiliz gazetesi Gentleman’s Journal, tatil ruhu adına 2.000 kişi üzerinde yaptığı anketle kabin arkadaşlarının zerafet eşiklerini incelemiş. Sonuçlar, herkesin nefret ettiği kişi olmamamak için de iyi bir kılavuz.
Ankete göre, uçakta diğer yolcuların gazabına uğramanın en kestirme yolu, alkolü fazla kaçırarak sersem davranışlarda bulunmak. Acil durum yönlendirmelerine neden olan sarhoş yolcu ve yolcu uçaktan indirildiğinde alkış tutan yolculara ilişkin pek çok haber de bu savı destekliyor.
Sevimsiz yolcu olmamanın ötesine geçmek isteyenler içinse kabinin en havalı yolcusu olmanın bir yolu var. Anket katılımcılarına göre takdire şayan dercede zarif bir yolcu, ihtiyaç duyan diğer yolculara el uzatmalı. Özellikle de erkekse ve özellikle de bir bayan bagajlarını dolaba yerleştirmekte zorlanıyorlarsa. Araştırmadaki katılımcıların yüzde altmışı, bunun seyahatte bir beyefendiyi belirleyen en önemli işaret olduğuna inanıyor.
Ankete katılanların yüzde 60’ına göre, nazik bir uçak yolcusu koltuğunu yatırmadan önce mutlaka arkasında oturan kişiye bunun uygun olup olmadığını soran yolcudur.
Ayrıca ankete katılanlrın neredeyse yüzde 55’i koltuk komşusunun her iki kolçağı da işgal etmemesi gerektiği konusunda birleşiyor.
Tabii ki, kaba davranışın en büyük nedenlerinden biri stres. Gentleman’s Journal, tatil sezonunda huzurlu bir uçuşa daha havaalanındayken hazırlanmak gerektiğini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir